Album(s) van de maand

Snow Patrol – Fallen Empires (20/11)

Eindelijk nieuw werk van Snow Patrol! De plaat is een mooie mix geworden tussen typische Snow Patrol-nummers en nieuwe, experimentele liedjes. Op sommige platen hoor je elektronische synthesizergeluiden (Called Out in the Dark, I’ll Never Let Go, Berlin), maar de meeste nummers zijn weer typisch Snow Patrol: lekkere gitaren, en fijne alternatieve popliedjes (This Isn’t Everything You Are) met af en toe een prachtig emotioneel nummer (The Garden Rules en Lifening zijn echt prachtig!).

Recensie binnenkort!

Automatic Sam – Texino (05/11)

De afgelopen jaren heeft de achterhoek al meerdere toffe bands opgeleverd, waaronder bands als De Staat en Shaking Godspeed. Nu is er weer een achterhoeks bandje met fantastische garage/hardrock, ditmaal gecombineerd met de Blues, en deze band heet Automatic Sam. Op de cd weet de band te rocken, te swingen en vooral hele lekkere muziek te maken. Single Keep On Shaking is een grote aanrader, maar ook de andere nummers van de plaat zijn allemaal zeker de moeite waard. Een fantastische plaat, en een nieuw album van de maand!

Di-Rect – Time Will Heal Our Senses (25/10)

Recensie binnenkort!

Coldplay – Mylo Xyloto (19/10)

Recensie binnenkort!

Noel Gallagher’s High Flying Birds (16/10)

Alles wat na de grote ruzie bij Oasis is gebeurd heeft geleid tot twee nieuwe albums van de broertjes Gallagher: Liam bracht op het begin van het jaar het matige Different Gear, still speeding (Beady Eye, oftewel Oasis zonder Noel) uit, en nu is Noel terug om ook zijn soloproject op cd uit te brengen. De cd van deze High Flying Birds is duidelijk beter geworden dan Liam’s cd, al was het maar door enkel de singles AKA… What a Life en If I Had a Gun. Maar ook de rest van het album is heel aardig: er zitten een aantal missers tussen, maar ook een aantal geslaagde stadion anthems en zelfs nog wat experimentele nummers. Noel Gallagher heeft bewezen dat Oasis niks is zonder Noel, maar toch is Noel ook niet zo geniaal zonder Oasis. In ieder geval weet hij zijn broer Liam te overtreffen met dit voortreffelijke album.

 


Plaats een reactie