Veelbelovende Case Mayfield maakt verwachtingen waar in Luxor

21 11 2012

Dit artikel is eerder verschenen op Arnhem Dichtbij

Bij Volendamse artiesten denk je al snel aan de “palingsound” van bijvoorbeeld de 3J’s, Nick & Simon en Jan Smit, maar bij de Volendammer Kees Veerman zit dit anders. Niet alleen wil deze singer-songwriter helemaal niet geassocieerd worden met zijn geboorteplaats, zijn muziekstijl ligt ook nog eens mijlenver van de oerhollandse Vollendammers. Case Mayfield is een typische muzikant, lid van de Amsterdamse Songwriters Guild, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en een veelgeprezen artiest bij 3fm, De Wereld Draait Door en vele andere media. Ookal is hij een singer-songwriter, hij heeft invloeden uit vele genres, van folk tot blues en van pop tot een soort alternatieve funk. Gisteravond stond hij met zijn band in Luxor…

In de kleine zaal van Luxor zat de sfeer er goed in. Iedereen was natuurlijk benieuwd naar de artiest die door Matthijs van Nieuwkerk al lovend “mogelijk de beste zanger van Nederland” was genoemd, en in de prachtige kleine zaal van Luxor is de sfeer sowieso altijd al heel goed. Maar voordat Case begon, werd eerst het voorprogramma verzorgd door de Duitse experimentele indieband Garda. Nou, minder dan de helft van Garda, want van deze negenkoppige band kwamen enkel de zanger/gitarist en de drummer een optreden verzorgen. Tussen de nummers door grapte de zanger in onverstaanbaar Engels over de saaie voetbalwedstrijd van de vorige avond, en vertelde hij dat de band eigenlijk een beetje ziekig was. Dit was helaas goed te horen, want de zanger was niet goed bij stem en met enkel een akoestische gitaar en een drumstel werd het optreden al snel vrij eentonig.

Hierna was het inmiddels al laat op de avond, en was het tijd voor Case Mayfield om het podium te betreden. Case zelf is een ingetogen twintiger, en ook de band was muisstil. “Sorry dat we zo timide zijn, we zijn nog een beetje onder de indruk van het concert van Level 42 in de grote zaal”. Maar zodra Case begint met zingen weet je dat het goed zit. Zijn lastig te plaatsen doch prachtige stem is zo bijzonder en mooi dat je meteen begrijpt waarom hij zo goed gerecenseerd wordt. Zoals ook op zijn album was het optreden erg afwisselend, met zowel veel bijna bombastische nummers als rustige, akoestische liedjes. Maar telkens weer met die geniale, prachtige stem. Het is goed te zien dat Case erg veel plezier heeft in het maken van muziek. Zelfs de flauwe grappen tussen de nummers door konden dit fantastische optreden niet bederven. Case Mayfield heeft een unieke sound, een geniale stem, en is één van de meest gevarieerde singer-songwriters die er zijn. Meer dan een bezoekje waard dus!

Gemist? Al zijn nummers zijn gratis te beluisteren op Youtube, en 27 december staat hij in Tivoli, Utrecht. 


Acties

Information

Plaats een reactie