Report: Krachtstroom 2012

29 08 2012

Arnhem had tot dit jaar nog weinig grote evenementen op het gebied van muziek. Natuurlijk had je de vaste optredens bij Koninginnedag, de NS Tryout Festivals en de Uitmarkt, maar echt bijzondere pop/rock-festivals waren er nog niet. Tot dit jaar natuurlijk, want afgelopen weekend hebben Luxor Live, Willemeen en Jacobiberg hun handen ineen geslagen om het allereerste Krachtstroom-festival te organiseren. Alles was goed voorbereid, de line-up was prima en het leek een mooie dag te worden…

Uiteindelijk wist het slechte weer toch wel wat roet in het eten te gooien, maar zoals het goed georganiseerde festivals betaamt kwamen er zelfs ondanks de stortbuien nog aardig wat mensen…  de eerste 3 uur was de opkomst bij de optredens vrij mager en bleven de mensen vooral in de kroeg staan, maar naarmate de bands bekender en beter werden, groeide ook het publiek. De avond eindigde met zonneschijn, een aantal grote verassingen en natuurlijk heel veel gezelligheid.

Het allereerste noemenswaardige optreden was van de Lefties Soul Connection. Dit is, zoals ze zelf mooi omschrijven, een energieke garage funk & soul band, en deze bijzondere en zeer toffe combinatie maakt de band zeker een bezoek waardig. Het enthousiasme spatte van het podium af, en het was bovenal ook gewoon heerlijk om naar te luisteren!
Een klein uurtje en een natte stortbui later was het tijd voor The Pikeys, gewoon een recht-toe-recht-aan rockband zoals we ze al decennia lang kennen, maar desondanks nog steeds een gouden formule. En live staat het als een huis: lekkere gitaren, goed samengestelde nummers en een overdosis aan Rock ’n Roll maken de live-ervaring van deze gave achterhoekse band erg gaaf.
Na weer een klein uurtje pauze was het tijd voor de (voor mij) grote verassing van de avond: de Charlie Jones’ Big Band. Charlie Jones is een ware Belgische kunstenaar: hij schildert, is beeldhouwer en heeft daarnaast ook nog tijd om met zijn muzikale vrienden met zijn vieren een “Big Band” te vormen. Vele instrumenten passeren de revue, elk nummer is weer totaal anders, maar ook weer telkens opnieuw een klein meesterwerk. En over anderhalve maand staan ze hier in Arnhem alweer in Luxor!
De avond werd afgesloten door The Kik, een gave Rotterdamse band die doet denken aan The Beatles en eigenlijk alle muziek die in de vroege jaren 60 populair was. Leuk gevonden Nederlandse teksten, een typisch Rotterdams accent en vrolijke ritmes maken de Kik heel erg prettig om naar te luisteren. Ook live staat de band zijn mannetje, met iets meer gitaargeweld maar nog steeds dezelfde humor en de leuke zestiger-jaren muziek.

Krachtstroom 2012 is dus zeker een geslaagde pilot geworden, en het is dus te hopen dat we de komende jaren nog meer gave edities kunnen verwachten!


Acties

Information

Eén reactie

29 08 2012
Michiel

Yes, eindelijk weer eens een blog en het schrijven nog niet verleerd. Soepel geschreven, en ik snap zo lezend niet dat ik niet even ben gaan kijken!

Plaats een reactie