Verslag: 3fm-awards 2012

12 04 2012

De 3fm-awards zijn voorbij! Het was weer anderhalf uur vol gave optredens, leuke prijsuitreikingen en lollige interviews met artiesten die net iets te veel gedronken hebben. Na de nominaties leek het erop dat Gers Pardoel helaas het grootste deel van de prijzen in de wacht zou gaan slepen, maar dit bleek uiteindelijk nog flink mee te vallen. De grote verassingen waren prijzen voor Racoon en Go Back To The Zoo, en de optredens waren ook weer erg geslaagd. Maar bovendien was het gewoon een lekker avondje met muziek en leuke tv!

De Prijzen:
Zoals ik eerder in de inleiding vertelde vielen de prijzen mij dit jaar heel erg mee. Ik heb zo mijn artiesten waarvan ik liever niet heb dat ze überhaupt een prijs winnen (bijvoorbeeld Gers, en Gers, en ook nog Gers), maar deze veelgenomineerde artiest wist uiteindelijk toch maar twee prijzen te behalen. Grote winnaar dit jaar was Racoon, met beste popartiest, album en single (van de Nederlandse artiesten is dit inderdaad één van de beste artiesten van 2011) en Go Back To The Zoo wist de prijzen voor beste Rockartiest en beste band in de wacht te slepen. Ook terecht (vind ik dan), omdat ze gewoon aangetoond hebben dat ze de gave live-ervaring die de meeste artiesten hebben ook makkelijk op een album te vangen is en de muziek gewoon keigaaf is! En gelukkig heeft De Staat ook weer de prijs voor beste alternatieve artiest gewonnen, een van de enige prijzen van de avond waar ik echt volledig achter sta. En met de rest van de prijzen valt ook te leven: Ilse DeLange, Miss Montreal, Kane, Waylon, Armin van Buuren, allemaal prima artiesten. Voor mij geslaagde 3fm-awards dus!

De Optredens:
Wat is een award-uitreiking nou zonder optredens? Juist, helemaal niks. En daarom was de avond volgestopt met leuke live-optredens! Het begon al met een spetterende opening van The Kyteman Orchestra, meestal gespeeld door minimaal dertig man, met The Mushroom Cloud. En hoe vaak je dat nummer ook hoort, het blijft geniaal, en live voegt het zeker nog iets extra toe.  Een ander hoogtepunt van de avond was uiteraard grote winnaar Go Back To The Zoo, met What If, met overdreven veel vlammen op het podium (het leek wel een hardrock-concert!) maar opnieuw een uitermate goed optreden. En natuurlijk speelde ook Racoon een optreden, met het altijd fantastische No Mercy. De rest van de optredens was ook nog wel aardig, alweer Gers Pardoel, ondersteund door Krystl, alweer Caro Emerald, die maar blijft voortbreien op haar succesvolle debuutalbum, en Waylon, altijd weer met zijn ijzersterke stem. Geniet hieronder nog even van The Mushroom Cloud, en hopelijk wordt volgend jaar weer net zo geslaagd als vanavond!


Acties

Information

Plaats een reactie