Mark Foster, Kimbra & A-Trak – Warrior

11 04 2012

Het gebeurt vaak dat nummers een hit worden omdat ze in een bepaalde reclame worden gebruikt (denk aan Welcome Home van Radical Face), maar soms worden nummers ook geschreven voor een reclame en worden ze vervolgens (bedoeld) een hit. Coca Cola is hier de ultieme koning in (denk aan K’Naans Waving Flag van het WK 2010, Shake Up The Happiness van Train en dit jaar Natasha Bedingfield voor kerst), en zal er zolang het succesvol blijft zeker mee doorgaan. Zo is er bijvoorbeeld alweer een anthem voor de Olympische Spelen van Mark Ronson verschenen. Maar schoenenmerk Converse past sinds kort dezelfde tactiek toe: met hun nieuwe actie “Three Artists, One Song” geven ze drie artiesten van compleet verschillende hoeken de kans samen een nummer op te nemen en er een clip bij te maken. Hieruit is onder andere al een gave samenwerking tussen Kid Cudi, Rostam Batmanglij (Vampire Weekend) en Best Coast uitgekomen, maar zelf wilde ik het nu hebben over de bijzondere samenwerking die tot het nummer Warrior heeft geleid.

Warrior is een samenwerking geworden tussen drie artiesten uit volledig uiteenlopende hoeken van de muziek. Ten eerste heb je Mark Foster, frontman van de alternatieve popband Foster The People. Zijn bijdrage aan het nummer is meteen goed te horen: de typische elektronische  Foster The People-sound komt goed naar voren. Maar ook de bijdrage van de andere twee is goed te horen: de beat en overgangen zijn weer typisch voor dj A-Trak, onderdeel van het bekende Duck Sauce. En de zang is door zangeres Kimbra ingezongen, de vrouw die ook al de vrouwelijke vocalen op Gotye’s Somebody That I Used To Know deed.

Hoe ver de drie artiesten ook uit elkaar liggen, het resultaat is zeker geslaagd te noemen! Het nummer is lekker gevarieerd (verrassing!), swingend en aanstekelijk geworden. De dance-invloeden, elektrische tonen en zang van Kimbra vallen gewoon perfect samen en het nummer verdient het gewoon een flinke radiohit te worden! Bovendien is de track ook nog volledig eens gratis te downloaden op http://www.Journeys.com/pluginto

Ook de clip is erg origineel en leuk gedaan! Het verhaal van de clip is dat Mark Foster en A-Trak gedwongen worden mee te doen aan show-worstelen, met stoere pakken en al. Op het begin bakken ze er niks van, maar uiteindelijk weten ze toch nog te winnen. Vervolgens bevrijden ze Kimbra en geven ze de baas een pak rammel. Een erg leuk concept, en ook nog eens erg leuk uitgevoerd! En de special effects bij de gevechten zijn ook erg gaaf gedaan, en bovendien is de clip gewoon erg vermakelijk om naar te kijken. En wat heb je te verliezen bij een nummer wat gratis weggegeven wordt, dus luister het nummer snel!


Acties

Information

Plaats een reactie