Keane – Silenced by the Night

23 03 2012

Al een aantal jaar staat de band Keane garant voor lekkere rockliedjes, en grote hits over de hele wereld. In 2004, het jaar van hun definitieve doorbraak, scoorden de mannen al enkele hits met hun eerste album Hopes and Fears, geloofd vanwege het aanstekelijke “pianorock” en sindsdien gaat het eigenlijk alleen nog maar beter met de mannen. Hun tweede album, Under the Iron Sea, werd al iets alternatiever, maar scoorde nog altijd veel hits in zowel thuisland Engeland als in het buitenland, en hun meest recente en vrij elektronische alternatieve album, Spiralling, wordt vaak als hoogtepunt van hun carrière  gezien, en van de EP die de band twee jaar geleden nog uitbracht wist alleen Stop for a Minute nog een hit te scoren. Nu is Keane eindelijk terug, met zowel een nieuw album als een nieuwe single: Silenced by the Night.

In ieder geval is Keane weer een nieuwe (of juist oude!) weg ingeslagen met hun sound. Minder alternatieve rock, maar vooral weer terug naar dat oude en alom geprezen pianorock. Het lijkt wel alsof alles wat Keane probeert gewoonweg slaagt, want opnieuw hebben ze weer een heerlijke nieuwe single neergezet! Het oude pianorock van de mannen is weer helemaal terug, en klinkt weer net zo goed en vertrouwd als het vroeger deed. Dit belooft wat voor het nieuwe album!

Ook de rest van de single is geniaal opgebouwd:  het prettige pianospel wordt al snel bijgestaan door toepasselijk gedrum en de fantastische stem van frontman  Tom Chaplin. De opbouw is gewoon perfect, het nummer is één prachtig geheel en blijft lekker in je hoofd hangen. Hier willen we wel meer van!

Strangeland:

De single belooft in ieder geval veel goeds voor het album Strangeland wat over anderhalve maand uitkomt. Volgens enkele interviews willen de mannen daadwerkelijk terug naar het geluid van de eerste twee albums, omdat de sound toen gewoon nog veel simpeler maar  toch voller was. Wel opvallend is dat er ook gezegd werd dat het album geïnspireerd is door het fantastische debuut van The Vaccines van vorig jaar. Ook een tweede nummer, “Disconnected”, is vrij recent vrijgegeven en klinkt net als Silenced by the Night weer erg vertrouwd maar toch ook weer vernieuwend. Strangeland lijkt dus weer een erg fijn en goed album te worden! En nu is het wachten geblazen…


Acties

Information

Plaats een reactie