Serious Request 2011

25 12 2011

Serious Request is voorbij! Na een hele week in het glazen huis zijn 3fm dj’s Gerard Ekdom, Timur en Coen gisteravond weer vrijgelaten uit het glazen huis en werd er bekend gemaakt dat er maar liefst 8,6 miljoen euro is opgehaald! Ter vergelijking, vorig jaar was het totale bedrag nog 7,4 miljoen. Al dit geld gaat naar het Rode Kruis, en zoals elk jaar weer naar een bepaald probleem: dit jaar is het thema “This One’s For Mama”, voor moeders in oorlogsgebieden of andere probleemlanden. De hele week heb ik veel naar 3fm gekeken en geluisterd, dus in deze blog zal ik uitgebreid verslag doen van de hoogtepunten, drie nummers die extra in het zonnetje zijn gezet tijdens de week, de beste live-optredens en de leukste acties van deze week!

De Leukste Momenten en acties:
Het was natuurlijk een week vol fantastische acties, optredens en radio. Elke dag een sapje voor de drie dj’s (een sapje wat soms wel lekker was, maar soms ook niet te drinken), een slaapgast die de dj’s s’nachts vergezelt. Alle 3fm-dj’s zamelden geld in, zo reisde Giel door het land met zijn Circus Request, Domien organiseerde een estafette-loop door Nederland en Frank Dane ging een paperclip ruilen en het uiteindelijke resultaat veilen. Veel artiesten doneerden spullen voor de SR-veiling, van gouden platen tot huiskamerconcerten. Een gast die elke dag in het huis was, was Eric Corton, die zelf naar Ivoorkust is gereisd om de stille ramp van het Rode Kruis persoonlijk te zien. Het is natuurlijk fantastisch dat 3fm zo’n gigantisch bedrag heeft opgehaald, en dat er elk jaar weer meer mensen acties opzetten en geld inzamelen. Zelf heb ik Serious Request gesteund door het speciale T-shirt te bestellen op Wehkamp.nl, hij is inmiddels binnen en het is niet alleen een mooi t-shirt, het geld gaat ook nog eens in zijn geheel naar Serious Request.

Live-optredens en huiskamerconcerten:
Ook qua artiesten en optredens was het fantastische week: het begon al met Snow Patrol die aftrapten, maar de hele week door zijn artiesten van binnen en buiten Nederland langsgekomen om even te spelen  en hun bijdrage te leveren aan Serieus Request. Waylon, Gers, Racoon, Julian Verlard, Smith & Burrows en Birdy zijn maar een kleine greep uit de vele artiesten die langs zijn geweest en in het Glazen Huis hebben gespeeld. Mijn favoriete waren When The Tames Froze (Smith & Burrows), Don’t Give Up The Fight (Racoon) en The Lost Boy (Greg Holden & Eric Corton). De laatste avond waren er op een ander plein in Leiden nog meer Live-concerten van oa. Guus Meeuwis, Di-Rect, Kraak & Smaak en Gers, waarna de drie dj’s naar dit podium kwamen om het eindbedrag bekend te maken. Ook Armin van Buuren heeft nog een tijdje op dit podium gedraaid.

Mama-muziek:
Er werden vanzelfsprekend ook veel nummers met het woord Mama erin aangevraagd. Op mijn eigen iPod kwam ik met de zoekactie “Mama” alleen het nummer Hey Mama van Mat Kearney tegen, maar in de Top Serious Request (die de hele week op 3fm wordt uitgezonden) staan er nog veel meer: het nummer Mama van Genesis, Mama van The Spice Girls en Dear Mama van 2pac eindigden allen erg hoog. En als afsluiting van deze blog wil ik nog mijn top 3 van Serious Request 2011-nummers geven, niet per sé mijn favoriete nummers van dit moment, maar vooral drie fantastische nummers die een grote rol hebben gespeeld in het Glazen Huis:

3. Studio Killers – Ode To The Bouncer (This One’s For Mama)
Ode to the Bouncer is voor mij een vrij bijzonder geval. Toen ik hem voor het eerst hoorde vond ik het een vreselijk nummer, het had een lekkere beat maar de zang was echt niet om aan te horen… Eigenlijk vind ik dat nog steeds, maar het nummer is stiekem toch af en toe ook wel weer erg lekker om te luisteren. En het Nederlandse publiek is het blijkbaar met me eens, want het nummer is uiteindelijk het meest aangevraagde nummer van Serious Request. De Studio Killers hebben uiteindelijk zelfs een speciale This One’s For Mama versie gemaakt, omdat het nummer mede dankzij deze actie zo’n grote hit is hier in Nederland.

2. Tiny Little Bigband – You Put the X in Xmas
Dit humoristische, feestelijke kerstnummer van de zogenaamde “Tiny Little Bigband” werd door de week heen vaak als jingle gebruikt als bruggetje tussen twee items, en deze kleine bigband is ook nog eens langs geweest in het Glazen Huis: geen hele grote verassing, aangezien deze band aan het begin van deze week bekend maakte hun volledige opbrengsten van dit nummer aan Serious Request te doneren.

1. Greg Holden – The Lost Boy
En met een gigantische voorsprong mijn favoriet van de week: het nummer The Lost Boy van Greg Holden. Deze Amerikaanse singer-songwriter stuurde een aantal maanden terug een demo naar Eric Corton (waar hij al erg over te spreken was), en twee weken geleden stuurde Holden een nieuw nummer op wat hij geschreven had naar aanleiding van dit boek, met toevallig hetzelfde thema als deze Serious Request. En twee weken voor Serious Request werd dit nummer opgenomen, een week ervoor uitgebracht, en in het Glazen Huis bleek het nummer een gigantische hit te zijn: het nummer stond op 1 in iTunes en werd een van de meest aangevraagde platen van Serious Request! Het is gewoonweg een prachtig en emotioneel nummer, wat je door en door kan blijven luisteren en het blijft gewoon prachtig… Een nummer om niet te vergeten!

Serious Request is nu dus voorbij, Leiden is weer rustig en de dj’s zitten weer thuis. De komende week kun je op 3fm nog genieten van de meest aangevraagde platen van afgelopen week en natuurlijk nog alle video’s op youtube terugkijken. 


Acties

Information

Plaats een reactie