Gotye – Easy Way Out

10 11 2011

Somebody That I Used To Know mag wel terecht to de indie-zomerhit van 2011 bestempeld worden. De Belg die opgegroeid is in Australië wist met zijn single eindelijk door te breken, in zowel Nederland als België, Australië en Nieuw-Zeeland. Een doorbraak in thuisland betekent voor hem dus sowieso al een hit in vier verschillende landen. De Belg was al toen hij opgroeide veel bezig met muziek: hij speelde in een bandje en toen deze op zijn 21ste uit elkaar ging begon hij zijn solocarrière. Zijn eerste album kreeg goede kritieken, en zijn tweede album eindigde hoog in de albumcharts. Toch is Gotyes muziekstijl in de loop der jaren flink veranderd.

Het bandje waar Wouter de Backer (in het Frans Gautier, vandaar Gotye) in zijn jeugd maakte hele stevige muziek, terwijl Gotyes eerste albums vooral electronisch waren en niet heel veel voorstelden. Zijn eerste single (Learnalilgivinanlovin, niet echt een pakkende titel dus) wist buiten Australië nog niet te scoren, maar daarin hoor je al wel terug dat zijn electronische popmuziek al steeds alternatiever begint te worden. Het nieuwste album van Gotye, Making Mirrors, moet je eigenlijk al helemaal niet meer tot de muziek van Gotye rekenen. Een nieuwe Gotye is geboren, met een fantastische nieuwe stijl en een geniale eerste single, Somebody That I Used To Know.

Het nummer is geschreven en opgenomen op de boerderij van zijn ouders, en gaat over eigenlijk de hele geschiedenis van Gotye’s liefdesleven. De samenwerking met Kimbra bleek een gigantische hit, en ook de cd wist erg goed te verkopen. Zowel zijn single als zijn cd zijn nog steeds in de hitlijsten te vinden.

Nu is Gotye terug met een nieuwe single! Easy Way Out is een stuk steviger dan Somebody That I Used To Know. De single is zeker niet zo sterk als Gotye’s eerste single, de coupletten beginnen snel te vervelen en ook het refrein is niet heel erg bijzonder helaas. Wel is het weer lekker alternatief, maar op de een of andere manier komt Gotye’s stem niet goed tot zijn recht, en met zo’n tweede single maakt Gotye niet veel kans opnieuw een hit te scoren. Toch heeft hij nog een heel album met goede alternatieve nummers, dus de volgende singles beloven wat!


Acties

Information

Plaats een reactie