Single Update Week 39

5 10 2011

Heb ik weer hoor, heb ik het weer een weekend druk, komen er net die week heel veel singles uit. Een vrij uitgebreide music update dus, maar wel een hele late. Wel gelukkig met lekker veel singles dus, en ook weer nieuw materiaal van artiesten die weer een tijdje niks meer uit hebben gebracht. Ook is er deze week een speciale Nederlandse versie van Elbow’s Build a Rocket Boys uitgekomen, met 5 extra live tracks van Lowlands en Pinkpop. Ook live zijn  de nummers prachtig, en het is natuurlijk uniek dat Elbow dit album speciaal in Nederland voor de Nederlandse fans uitbrengt. Het album zelf is natuurlijk ook prachtig, met nummers als Neat Little Rows, The Birds, Lippy Kids en Open Arms. 

De Singles:

Tim Knol – Days
Dit heerlijke nummer van Tim Knol is eindelijk uitgekomen op single! Het nummer, de titelsong van Tim Knol’s nieuwste cd, is een van de rustigste van de plaat, maar weet toch nog erg gelaagd en vol te blijven klinken. Het nummer gaat over Tim Knol’s tijd als artiest, met natuurlijk een clip met beeldmateriaal van het succes van de zanger. Als de radiostations dit nummer een kans geven zou dit zeker een hit kunnen worden!

Waylon – The Escapist
Hij is terug! Waylon kwam 2 jaar geleden al met een heerlijk debuutalbum met echt toptracks, en sindsdien is het vrij stil gebleven rond de soul/pop- zanger. Nu is hij terug met The Escapist, maar helaas is het nummer niet wat ik er van verwacht had. De muziek is nu zo pop-achtig en uptempo geworden dat de fantastische stem van Waylon niet goed tot zijn recht komt en het nummer gewoon niet meer zo uniek is als Waylon’s debuut. Hopelijk brengt het nieuwe album een aantal betere, diepgaandere tracks.

Destine – Thousand Miles
De vorige single van Destine bleek een totale flop te zijn. De nieuwe single heeft in ieder geval al meer potentie dan de vorige, hij klinkt weer zoals het originele Destine en had prima gepast op het eerste album. En in het geval van Destine is dit alleen maar positief, zoals de vorige single bewezen heeft.

Nickelback – When We Stand together
Alweer de tweede artiest die weer met een nieuw album en single komt! Nickelback heeft al drie jaar alleen van zich laten horen met enkele singles, maar komt nu weer met een nieuw album. De nieuwe single van de band is weer net zo rauw en stevig als voorgaan werk, maar natuurlijk ook heerlijk om te luisteren. En daarnaast klinkt de single toch net anders dan wat je van Nickelback gewend bent, wat het nummer ook voor liefhebbers van de oude muziek van Nickelback interessant maakt. Omdat het een veelbelovende en vernieuwende track is, is deze een nieuwe single van de week!

Bruno Mars – It Will Rain
Alweer een artiest met nieuw materiaal! Helaas betreft het hier een soundtrack van de zwaar overschatte en slechte filmserie Twilight. Het moet toegegeven worden dat Bruno Mars een hele goede stem, maar de opbouw en diversiteit van dit nummer is gewoon niet erg goed wat het nummer erg eentoning maakt. Zonde, want Bruno Mars heeft met zijn debuutalbum laten zien dat hij wel degelijk weet hoe je goede, aanstekelijke popliedjes kan maken.

Snow Patrol – This isn’t Everything You Are
Up To Now was het geniale verzamelalbum van Snow Patrol wat voor grote internationale successen en doorbraken zorgte, met fantastische oude nummers en enkele nieuwe. Nu komt Snow Patrol weer met een volledig nieuw album, waarvan je afgelopen maand al een EP van hebt kunnen horen, met de single “Called Out in the Dark”. Nu is ook de tweede single uitgebracht, deze single keert weer meer terug naar het oude Snow Patrol en is desondanks toch weer een fantastische plaat geworden. Tot nu toe is al het materiaal dat de band van hun nieuwe album heeft vrijgegeven erg veelbelovend, en deze nieuwe single is daar zeker geen uitzondering op. Nu maar hopen dat hij net zo goed ontvangen wordt als Called Out in the Dark!

dw vw aw Artiest Nummer
1 4 4 Snow Patrol Fallen Empires
2 2 13 Young The Giant My Body
3 1 3 Coldplay Paradise
4 3 4 Di-Rect The Chase
5 7 4 Go Back to the Zoo Change
6 6 6 The Kooks Is It Me?
7 NE 1 Nickelback When We Stand Together
8 5 8 Mat Kearney Ships in the Night
9 11 4 DeWolff Evil and the Midnight Sun
10 NE 1 Snow Patrol This isn’t Everything You Are
11 8 7 Foster The People Houdini
12 13 3 Gem Call Me Down to Ohio
13 9 10 James Morrison Slave To The Music
14 10 6 David Guetta ft. Usher Without You
15 19 2 Foo Fighters Arlandria
16 15 7 dEUS Constant Now
17 16 6 Kasabian Days Are Forgotten
18 14 10 Chef’Special Birds
19 12 10 Snow Patrol Called Out in the Dark
20 20 4 The Medics Dance into the Dark
21 21 4 Young The Giant Cough Syrup
22 23 2 Arctic Monkeys Suck it and See
23 NE 1 Tim Knol Days
24 31 2 Manic Street Preachers This is the Day
25 18 9 Rigby Time
26 25 16 Graffiti 6 Over You
27 NE 1 Destine Thousand Miles
28 24 2 Panic! at the Disco Let’s Kill Tonight
29 22 14 White Lies Holy ghost
30 27 15 OneRepublic Good Life
31 32 2 Portugal. The Man Got It All
32 17 12 The Kooks Junk of the Heart
33 28 11 Handsome Poets Call Back Tomorrow
34 26 5 Tim Knol & Big, Black and Beautiful Stay With Me
35 NE 1 Waylon The Escapist
36 29 12 The Red Hot Chili Peppers The Adventures of Raindance Maggie
37 34 15 Coldplay Major Minus
38 30 9 David Guetta ft. Sia Titanium
39 35 16 The Kooks The Saboteur
40 38 17 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall

Acties

Information

Eén reactie

6 10 2011
Michiel

Op het eerste globale gehoor dacht ik bij het horen van Waylon’s nieuwe singel aan Bruno Mars. Dat geeft wel aan hoe meer pop dan soul dit nummer is.

Plaats een reactie