Single Update Week 37-38

24 09 2011

Daar is ie weer, een uitgestelde music update, maar wel eentje met weer lekker veel muziek, en daarbij ook nog eens muziek die naar mijn mening vooral erg goed klinkt. Ik heb mede weer zoveel nieuwe singles ontdekt dankzij de terugkeer van mijn favoriete muzieksite FutureMusicCharts. Een week geleden hebben ze de testfase van nieuwe site gelanceerd, en het gaat een hele gave site worden. Zo kun je als de site af is je favoriete acts, nummers, genres toevoegen, hebben ze alles mooi ondergebracht in een aantal duidelijke portalen (Pop, Urban, Dance, Nederlands etc.) en kun je makkelijk de nieuwste charts, nieuwe video’s, recensies en ander muzieknieuws vinden. Een veelbelovend concept!

Ook heb ik weer een aantal nieuwe cd-tips voor je klaar staan: De cd Making Mirrors van Gotye is lekker divers, de nieuwe cd van dEUS klinkt ook weer zoals vanouds erg goed, het album Velociraptor van Kasabian klinkt anders, voornamelijk zomerser als ik verwacht had, Velociraptor en Making Mirrors zijn nieuwe cd’s van de maand! Als laatste bevatten de cd’s van James Morrison (The Awakening) en Gavin DeGraw (Sweeter) ook een aantal lekkere tracks. Als allerlaatste is er nog een remix EP uitgekomen van Foster The People, met remixes die hun nummers nog diverser en catchier maken. En dan nu de singles!

Panic at the Disco – Let’s Kill Tonight
Over deze band heb je al in de begindagen van mijn blog kunnen lezen, over de singles “The Ballad of Mona Lisa” (aanrader!) en het iets mindere “Ready to Go”. Sindsdien is het erg stil gebleven rond de band, tot een aantal weken geleden Let’s Kill Tonight verscheen. Let’s Kill Tonight is een stuk elektronischer en meer uptempo dan de andere singles, maar daarom ook weer een unieke single. En natuurlijk ook weer heerlijk alternatief!

Manic Street Preachers – This is the Day
Vanwege het 20 jarige bestaan van de Manic Street Preachers komt er dit jaar een verzamelalbum uit, inclusief een niet eerder uitgebracht nummer, This is the Day (een cover van de 80’s band The The). De clip laat toepasselijk beelden van de Preachers van zowel hun beginjaren als hun moderne concertmateriaal zien. De single zelf is ook erg goed: de stem komt erg goed tot zijn recht, de gitaren die de elektronische geluiden van het origineel hebben vervangen passen erg goed bij het nummer, en het zou zo een zelfgeschreven nummer van de Manic Street Preachers kunnen zijn.

Within Tempation – Shot in the Dark
De muziek van Within Tempation heeft altijd al een goede kwaliteit gehad, en de stijl (symphonische metal/rock) is gewoon een hele unieke en vette. Shot in the Dark is toch niet zo goed en aanstekelijk als Faster, maar toch een heel lekker nummer en weer typisch Within Temptation

Arctic Monkeys – Suck it and see
De nieuwe single van de Arctic Monkeys is weer heel tactisch gekozen: het is een niet te druk, niet te alternatief, maar nog steeds een lekker stevig nummer. Ook klinkt hij als lekker zomers rocknummer, en is dus zeer geschikt voor zowel de radio’s als de fans.

Portugal. The Man – Got it all
Het album van Portugal. The Man werd volop aangeraden door de plaatselijke platenzaak hier, en het is inderdaad ook een hele fijne plaat. Portugal the Man combineert het rustige en zweverige van bands als de Band of Horses met iets meer gitaren en drums en creëert zo een hele gave muziekstijl. De single Got it All is misschien wel de minst alternatieve van de plaat, maar daarom is het zeker niet minder. Het nummer valt het beste te omschrijven als een radiovriendelijke versie van de andere nummers van het album, en is daarom voor het grote publiek en de liefhebbers van deze psychedelische indierock een erg geschikt nummer. De nieuwe single van de week!

Gem – Call me Down to Ohio
Een aantal weken geleden tipte ik hier al het nieuwe album van de Utrechtse band Gem, en de eerste single van dat album is nu ook een feit. Call me Down to Ohio heeft een heerlijk gitaarspel, wat erg goed aansluit bij de zang van de band. Het resultaat is een lekker rocknummer met alternatieve invloeden en vooral een heel sterk geheel. Daarom is de single de single van de week! (vorige week dan…)

Foo Fighters – Arlandria
Het is alweer een tijdje terug dat ik iets over de Foo Fighters schreef. Ik heb ze persoonlijk ontdekt dankzij hun optreden op Pinkpop (wat ik helaas gemist heb), en ben hun muziek in verloop van tijd steeds meer gaan waarderen. Naast de ruige gitaren en het iets mindere geschreeuw van Dave Grohl heeft deze topband een groot aantal fantastische rocktracks en hun nieuwste album bleek, ook na een aantal keer luisteren, toch wel heel erg gaaf te zijn. De nieuwe single begint al meteen vrij grof, en bouwt daarna vanaf enkel wat zang en weinig gitaren op naar een heerlijk refrein. Ook de schreeuwgedeeltes zijn niet overduidelijk aanwezig, en mooi in verhouding tot de normale zang. Dat de Foo Fighters na 15 jaar nog steeds fantastische muziek kunnen maken bewijzen ze wel met een geniaal nieuw album en een aantal fantastische singles!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 2 Coldplay Paradise
2 3 12 Young The Giant My Body
3 10 3 Di-Rect The Chase
4 8 3 Snow Patrol Fallen Empires
5 2 7 Mat Kearney Ships in the Night
6 4 5 The Kooks Is It Me?
7 14 3 Go Back to the Zoo Change
8 5 6 Foster The People Houdini
9 7 9 James Morrison Slave To The Music
10 6 5 David Guetta ft. Usher Without You
11 9 3 DeWolff Evil and the Midnight Sun
12 11 9 Snow Patrol Called Out in the Dark
13 15 2 Gem Call Me Down to Ohio
14 12 9 Chef’Special Birds
15 13 6 dEUS Constant Now
16 18 5 Kasabian Days Are Forgotten
17 16 11 The Kooks Junk of the Heart
18 17 8 Rigby Time
19 NE 1 Foo Fighters Arlandria
20 27 3 The Medics Dance into the Dark
21 26 3 Young The Giant Cough Syrup
22 19 13 White Lies Holy ghost
23 NE 1 Arctic Monkeys Suck it and See
24 NE 1 Panic! at the Disco Let’s Kill Tonight
25 25 15 Graffiti 6 Over You
26 20 4 Tim Knol & Big, Black and Beautiful Stay With Me
27 24 14 OneRepublic Good Life
28 23 10 Handsome Poets Call Back Tomorrow
29 21 11 The Red Hot Chili Peppers The Adventures of Raindance Maggie
30 22 8 David Guetta ft. Sia Titanium
31 NE 1 Manic Street Preachers This is the Day
32 NE 1 Portugal. The Man Got It All
33 30 2 Within Tempation Shot in the Dark
34 32 14 Coldplay Major Minus
35 28 15 The Kooks The Saboteur
36 29 10 Calvin Harris Feel So Close
37 31 4 Anouk Save Me
38 36 16 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
39 35 5 Jessie J Domino
40 39 15 The Script Science & Faith

Acties

Information

Plaats een reactie