Single Update Week 36

11 09 2011

Vorige week moest ik de single update bij gebrek aan nieuwe nummers opvullen met andere onderdelen: deze week valt dit reuze mee, mede dankzij dat ik weer wat gave oudere singles heb ontdekt. Vorige week had ik nog moeite met één single van de week uitzoeken, deze week zijn er wel vier die er voor in aanmerking komen. Nog iets tussendoor: morgen kun je mijn allereerste single recensie verwachten: daar wil ik zeker niet iets blijvends van maken, maar de nieuwe singles van de echte grote artiesten zijn gewoon leuk om uitgebreider te reviewen dan in een Single Update. Morgen om half 10 s’ochtends komt namelijk de nieuwe single van Coldplay, “Paradise” uit, en eergisteren is de tracklist van het album dat in oktober uitkomt bekend gemaakt (hier te bekijken). Daarnaast is er nog een nieuw album van The Medics, getiteld “Dance into the Dark”, een lekker alternatief album. De stem van de zanger is even wennen, want zo’n stem hoor je niet vaak, maar als je even door blijft luisteren kom je erachter dat het een lekker album is. Als allerlaatste is de nieuwe cd van The Kooks nu officieel uit. Het album doet niet heel veel anders dan hun vorige cd’s Konk en Inside In/Inside Out, maar dat is ook zeker niet nodig bij een vette muziekstijl als die van de Kooks. De fantastische preview The Saboteur staat er helaas niet op, maar het album staat vol van andere fantastische nummers. Daarom is het een nieuw album van de maand!

Nog even een noot: Appelpop was echt geweldig, ik heb hele vette artiesten gezien en er zaten een aantal hele vette verrassingen bij. Binnenkort een verslag op VerTicoMusic!

Singles:

The Medics – Dance into The Dark
Zoals ik in de inleiding vertelde is het debuutalbum van The Medics uit, en bij een eerste album hoort natuurlijk ook nieuw singlemateriaal. Hun eerste single van het album, “Explode”, was ook al een heerlijk nummer, maar klonk ook weer totaal anders als Dance into the Dark. Wel licht de nadruk weer veel op de gitaar en de elektronische geluiden, maar bij Dance into the Dark komen ze beter tot hun recht, doordat de zang iets minder nadruk krijgt. De muziek van deze band is geniaal, maar of ze daar ook hits mee gaan scoren vraag ik me sterk af. Waarschijnlijk is het, zoals bij vele artiesten het geval is, te alternatief voor de radio.

Young The Giant – Cough Syrup
Op Lowlands waren ze al een grote hit, en ook de Nederlandse radiostations zijn erg enthousiast over deze nieuwe band. Hun titelloze debuut is een heerlijke plaat, en de eerste single (My Body) was een geniaal nummer. Nu is het tijd voor de tweede single, Cough Syrup, en alweer is het een geniale single. Zo aanstekelijk en alternatief als My Body is het niet, het is een stuk rustiger, maar opnieuw is het een leuk nummer en past direct in de stijl van het debuutalbum.

Di-Rect – The Chase
Plotseling uit het niets was hij daar ineens: een nieuwe single van Di-Rect, en dit betekent natuurlijk ook dat er een nieuw album aan zit te komen! Natuurlijk is de nieuwe single een combinatie van de oude Di-Rect stijl en wat nieuwe elementen: de band heeft er nog niet vaak voor gekozen om achtergrondvocalen bij hun nummer te stopppen, maar bij dit nummer komt dit heel mooi uit. Natuurlijk is het weer een lekker stevig poprock nummer, met veel gitaren, uptempo drums en de fijne vocalen van de zanger die nog niet heel lang bij de band zit.

DeWolff – Evil and the Midnight Sun
Afgelopen weekend stonden ze al op Appelpop, en dit festivalseizoen hebben ze al veel optredens gegeven in Nederland. Het tweede album van deze band werd door vele critici bestempeld als een psychedelisch meesterwerk, en betekende de doorbraak voor deze band in Nederland. Ook in Italië beginnen ze al succes te boeken, dus er wacht een gouden toekomst voor deze drie jongens. Inmiddels heb ik ze al twee keer live gezien, en de track “Evil and the Midnight Sun” was beide keren een van de hoogtepunten van het optreden. Het Hammond keyboard zorgt voor compleet eigen geluid, en maakt het nummer dus ook tot één van de hoogtepunten van de tweede cd.

Go Back to the Zoo – Change
Na een geniaal debuutalbum en een prachtig festivalseizoen voor deze band wordt het wel eens tijd voor een nieuw album. Natuurlijk is de kans groot dat een nieuw album nog zeker een half jaar op zich laat wachten, dus wordt het tijd om de tijd te doden met wat materiaal wat niet op het album stond. Zo werd de B-side van hun debuut, Smoking on the Balcony, recent nog tot single uitgeroepen, maar wist in Nederland voornamelijk door de onbekendheid van dit nummer geen hit te scoren. Een andere B-side, getiteld Change, is net als de voorgaande single ook al bijna twee jaar uit, maar is niet op het debuut verschenen. Alweer is het een heerlijk uptempo rocknummer, dat zeker aandacht verdient. Nu is het nog hopen op een nieuwe single!

Snow Patrol – Fallen Empires
De nieuwe track van Snow Patrol (voor wie het nog niet wist, dit is “Called out in the Dark”) is al goed op weg om in Nederland de tweede grote hit te worden voor deze mannen. Wat veel mensen niet weten is dat deze single gepaard gaat met nog meer nieuw materiaal, waaronder een nummer wat zeer waarschijnlijk op de nieuwe cd komt aangezien het de titeltrack is. Het nummer is een stuk alternatiever dan de nieuwe single, maar een hele goede en misschien zelfs wel betere track. Het hele snelle gitaarspel maakt deze track erg uniek en een heerlijk nummer om naar te luisteren. Ook de overige twee nummers van de Called out in the Dark EP (My Brothers en I’m Ready) zijn zeker de moeite waard om te beluisteren, maar Fallen Empires is zo’n heerlijke track dat er gewoon geen twijfel over kan bestaan dat deze single de nieuwe Single van de Week is!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 3 The Kooks Is It Me?
2 5 4 Foster The People Houdini
3 4 7 James Morrison Slave To The Music
4 3 5 Mat Kearney Ships in the Night
5 2 7 Snow Patrol Called Out in the Dark
6 8 3 David Guetta ft. Usher Without You
7 9 7 Chef’Special Birds
8 6 4 dEUS Constant Now
9 NE 1 Snow Patrol Fallen Empires
10 30 10 Young The Giant My Body
11 7 9 The Kooks Junk of the Heart
12 12 6 Rigby Time
13 10 11 White Lies Holy ghost
14 NE 1 DeWolff Evil and the Midnight Sun
15 NE 1 Di-Rect The Chase
16 11 8 Handsome Poets Call Back Tomorrow
17 13 9 The Red Hot Chili Peppers The Adventures of Raindance Maggie
18 14 6 David Guetta ft. Sia Titanium
19 15 8 Calvin Harris Feel So Close
20 NE 1 Go Back to the Zoo Change
21 16 12 OneRepublic Good Life
22 20 13 Graffiti 6 Over You
23 17 13 The Kooks The Saboteur
24 19 2 Tim Knol & Big, Black and Beautiful Stay With Me
25 25 2 Anouk Save Me
26 18 6 Jamie Woon Night Air
27 27 12 Coldplay Major Minus
28 22 3 Kasabian Days Are Forgotten
29 NE 1 Young The Giant Cough Syrup
30 21 8 Radical Face Welcome Home
31 NE 1 The Medics Dance into the Dark
32 26 6 Foster The People Helena Beat
33 23 3 Jessie J Domino
34 29 14 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
35 28 10 Arctic Monkeys The Hellcat Spangled Shalalala
36 24 3 Racoon Took a Hit
37 31 13 The Script Science & Faith
38 32 4 Aloe Blacc I Need a Dollar
39 34 12 The Vaccines All In White
40 33 4 B.o.B. High Life

Acties

Information

Plaats een reactie