Single Update Week 35

4 09 2011

Alweer een nieuwe, en deze week vooral een magere single update. Vandaar dat ik deze week naast de singles nog wat meer andere nieuwtjes geef dan normaal: wat ander opmerkelijk muzieknieuws, iets over het Tielse popfestival Appelpop, en nog een aantal nieuwe en ook oude cd’s die de moeite waard zijn om te beluisteren. Volgende week word hopelijk weer een iets betere week, maar waarschijnlijk komt dat wel goed: Coldplay brengt hun nieuwe single paradise over ongeveer een week uit, en komende week zal ook het nieuwe album van The Kooks uit. Deze is trouwens al vanaf maandag aanstaande te beluisteren op de site van 3fm!

Nieuwe cd’s:
Als eerste tip wil ik een cd noemen van een artiest die 2 weken geleden nog op Lowlands stond, en daar een groot succes was. Zijn recentste album was het meest verkochte cd op het festival, en dat zegt wat. De 70-jarige (!) Country-Blues zanger “Seasick Steve” brak in Engeland door met een optreden bij een van de invloedrijkste radio-dj’s van Engeland, Jools Holland. Op Lowlands was ook iedereen hartstikke enthousiast over de zanger die zijn gitaren zelf in elkaar knutselt, en met een reden: zijn muziekstijl is vrij uniek (hele rauwe en stevige Blues) en zijn nummers vertellen daadwerkelijk een verhaal: zijn album You Can’t Teach an Old Dog New Tricks is daarom ook een hele grote aanrader, en een nieuw album van de maand!

De rest van de meest verkochte albums waren al iets bekender bij het publiek (DeWolff, Elbow, Fleet Foxes, Selah Sue en Eefje de Visser), maar een nog tamelijk onbekende band, Other Lives, verkocht ook goed. Deze band maakt symphonische Indie-Folk en is van oorsprong een instrumentale band: iets wat goed te horen is aan de muziekstijl. Hun tweede album, Tamer Animals, stond ook in het lijstje met best verkochte albums van Lowlands. Naast deze Lowlands-cd’s zijn er nog wat andere cd’s die aandacht verdienen: het album Puzzle van Biffy Clyro uit 2008 is iets melodischer en minder stevig dan hun recente Only Revolutions, maar toch een heerlijk album om naar te luisteren. Al een paar dagen heeft de Utrechtse rockband Gem een nieuw album uit, getiteld Hunters go Hungry, en dit is een lekker alternatief rockalbum geworden. Als allerlaatste heeft 30 Seconds to Mars een nieuwe EP uitgebracht, getiteld Unplugged. Het is een akoestisch livealbum, waarop de stem van frontman Jared Leto heerlijk tot zijn recht komt. Naast bekende de bekende singles Kings and Queens en Hurricane staat er ook nog een hele vette cover van U2´s Where The Streets have no Name op.

Appelpop 2011:
Aankomend weekend vind er dicht bij mijn eigen woonplaats Arnhem in de buurt de 20e editie van het gratis (!) Tielse festival Appelpop plaats. Appelpop is in Nederland het meestbezochte gratis festival, en wordt vaak gekenmerkt door een brede line-up van zowel veel Nederlandse artiesten als enkele buitenlandse artiesten. Dit jaar vind je er onder andere Tim Knol,  Go Back To The Zoo, Di-Rect, Caro Emerald, Dazzled Kid, Kane, The Baseballs, DeWolff en De Staat. Waarschijnlijk lukt het mij zelf ook om naar het festival te gaan, dus daar kun je, hier op mijn site, waarschijnlijk binnenkort een verslag van verwachten.

Singles:
Willie Nelson – Back to the Start
Bij groot succes van een artiest hoort natuurlijk ook dat het nummer vaak gecoverd wordt. Toch is Back to the Start niet zomaar een simpele cover van Coldplay’s The Scientist. De cover is namelijk gedaan door de Amerikaanse Country-legende Willie Nelson, die het nummer een hele eigen draai heeft gegeven. Het liedje is gemaakt vanwege de actie voor het kleinschaliger maken van de voedselindustrie, wat goed naar voren komt in de video die bij het liedje hoort.

Tim Knol & Big, Black and Beautiful – Stay With Me
Vanwege de actie TvLab, een week op 3 met allemaal nieuwe concepten en uitprobeersels, was afgelopen maandag het programma Kamer 9 voor het eerst op tv. Het idee is simpel: een artiest moet binnen 36 uur een liedje schrijven, opnemen en masteren, en krijgt daarbij de hulp van een andere artiest die qua muziekstijl heel verschillend is, maar toch goed bij de eerste ariest kan passen. Tim Knol was de liedjesschrijver van de allereerste aflevering, en kwam samen met het soul-tria Big, Black and Beautiful op het nummer Stay With Me. De twee muziekstijlen zijn leuk gecombineerd en het eindresultaat is zeker het luisteren waard. De uitzending is trouwens nog hier terug te kijken, en de single is deze week de single van de week!

Anouk – Save Me
Het nieuwste album van Anouk was een heerlijk album om naar te luisteren, en de singles waren tot nu toe allemaal erg goede nummers. De derde single “Save Me” is eergisteren uitgeroepen tot 3fm Megahit, en Anouk heeft daardoor grote kans om opnieuw een hit te scoren. Het Soul-achtige popnummer is erg catchy en bijna gegarandeerd een hit.

dw vw aw Artiest Nummer
1 6 2 The Kooks Is It Me?
2 2 6 Snow Patrol Called Out in the Dark
3 1 4 Mat Kearney Ships in the Night
4 3 6 James Morrison Slave To The Music
5 10 3 Foster The People Houdini
6 5 3 dEUS Constant Now
7 11 8 The Kooks Junk of the Heart
8 12 2 David Guetta ft. Usher Without You
9 9 6 Chef’Special Birds
10 8 10 White Lies Holy ghost
11 4 7 Handsome Poets Call Back Tomorrow
12 15 5 Rigby Time
13 7 8 The Red Hot Chili Peppers The Adventures of Raindance Maggie
14 17 5 David Guetta ft. Sia Titanium
15 19 7 Calvin Harris Feel So Close
16 14 11 OneRepublic Good Life
17 13 12 The Kooks The Saboteur
18 20 5 Jamie Woon Night Air
19 NE 1 Tim Knol & Big, Black and Beautiful Stay With Me
20 16 12 Graffiti 6 Over You
21 21 7 Radical Face Welcome Home
22 27 2 Kasabian Days Are Forgotten
23 24 2 Jessie J Domino
24 28 2 Racoon Took a Hit
25 NE 1 Anouk Save Me
26 18 5 Foster The People Helena Beat
27 23 11 Coldplay Major Minus
28 22 9 Arctic Monkeys The Hellcat Spangled Shalalala
29 25 13 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
30 39 9 Young The Giant My Body
31 26 12 The Script Science & Faith
32 32 3 Aloe Blacc I Need a Dollar
33 30 3 B.o.B. High Life
34 33 11 The Vaccines All In White
35 29 3 Nero Promises
36 34 7 Fleet Foxes Lorelai
37 35 4 De Opposites Het Goede Leven
38 31 11 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves like Jagger
39 36 16 Train Save Me San Francisco
40 38 12 Tim Knol Shallow Water

Acties

Information

Plaats een reactie