Single Update Week 33 + 34

29 08 2011

Deze week Twee single updates in één, maar wel 2 losse VerTicoMusic Top 40’s natuurlijk. Het zijn wat magere weekjes qua gave single releases, dus vandaar dat ik nog wat singles die in de vakantie zijn uitgebracht wil introduceren. Er staan een paar hele goede tussen, en daarnaast nog ook nog hele aardige singles. Veel binnenkomers in de VerTico Top 40 dus, en ook grote verschuivingen. (hij is onderaan te vinden!) Daar naast kan ik ook alvast vertellen dat de nieuwe single van Coldplay, getiteld “Paradise” 12 september (over 2 weken dus) uit zal komen. Het kan natuurlijk zijn dat hij al eerder lekt, maar bij Coldplay is dit meestal niet het geval, dus over 2 weken zal ik de single zeker bespreken in mijn blog, en ik hoop dat het een heel vet nummer gaat worden.

Week 33:

Foster The People – Houdini
Een aantal weken terug vertelde ik al over de nieuwe single Helena Beat, maar in Nederland is het de promotiesingle “Houdini” die op de radio’s te horen zal zijn. Deze is net iets radiovriendelijker en catchier dan Helena Beat, en maakt het daarom zeer geschikt om hier uit te brengen: Foster The People is hier nog niet heel bekend, terwijl ze dat in andere landen al wel zijn dankzij de single “Pumped Up Kicks”, die hier maar een klein hitje was. Betere keuze en een beter nummer, wat wil je nog meer. Daarom is Houdini single van de week van week 33!

B.o.B. – High Life
Persoonlijk ben ik niet zo van de Rap en Hip Hop, maar de nieuwe single van B.o.B. is toch wel de moeite waard om te luisteren. Het is een originele rack trap, door de on-hiphop-achtige achtergrondbeat. Het is gewoon een pop-rap nummer geworden, maar wel een hele vette. Ook de clip is leuk gedaan, vanaf een dakzwembad in Signapore geschoten.

Nero – Promises
Nero is een Brits duo bestaande uit een zangeres en een dj, die onder de zang echt heerlijke elektro-, dance-, dubstep- en Drum & Bass muziek zet. Promises is voor de fans een heerlijk nummer, maar ook voor de radio’s is het erg geschikt dankzij de zang.

Aloe Blacc – I Need a Dollar
Deze track was de afgelopen maanden al af en toe op de radio gedraaid en al snel vond ik het een erg leuk en catchy nummer, maar aangezien hij nergens getipt werd als nieuwe muziek ging ik er van uit dat het al om oudere muziek ging. Nu is I Need a Dollar plotseling uitgebracht als single in Nederland. Het is een lekker uptempo soulnummer, met een erg aanstekelijk refrein en fijne coupletten.

dEUS – Constant Now
De Belgische band dEUS heeft vooralsnog alleen in thuisland grote successen behaald, maar ook in Nederland beginnen ze al groter te worden. Ze hebben al een paar keer op Lowlands gestaan, zo ook dit jaar. Ze bestaan al 20 jaar, maar dit jaar komt er weer een nieuwe cd aan, met als eerste single “Constant Now”. Lekkere experimentele rock, bijna alternatief te noemen, maar toch ook weer met een stevig randje. Een heerlijke single!

Week 34:

David Guetta ft. Usher – Without You
Het nieuwe album van deze Fransman is al een paar dagen uit, ik heb hem al grotendeels beluisterd, en er staan een aantal hele geslaagde en een aantal minder geslaagde samenwerkingen op. Het nummer Without You hoort zeker bij de eerste groep, en is het hoogtepunt van het album. Natuurlijk was ik heel blij (en verrast) toen dit nummer een paar dagen later tot opvolger van “Titanium” werd uitgeroepen. De track bouwt mooi op met een elektronische compositie, waaarna de beat eronder word gezet. Ondertussen zingt Usher met zijn geniale stemgeluid een aanstekelijk refrein en word de beat eronder gegooid. Een iets rustigere afsluiting met bijna enkel de zang maakt het nummer af, en het moet raar lopen wil dit nummer geen hit worden!

Jessie J – Domino
Meestal bespreek ik dit soort muziek niet snel, maar de nieuwe single van Jessie J (bekend van Price Tag), is toch wel heel vet. De gitaar klinkt heel vet bij dit nummer, en de stem van Jessie J komt heel goed uit bij dit nummer. Tijdens de refreinen begint het helaas een beetje te klinken als Katy Perry met een iets sterkere stem, maar het zorgt er wel voor dat kans op een hit groter is en de geniale coupletten beter in elkaar over gaan. Een geboren hit!

Kasabian – Days Are Forgotten
Kasabian is een leuk indierockbandje met veel invloeden van andere muziekstijlen. Days are Forgotten klinkt erg bijzonder en uniek, maar heeft toch ook weer iets heel bekends en het fijne van de moderne rockmuziek. Een heerlijk nummer, alternatief genoeg voor de fans en toegankelijk genoeg voor de radio. Een hit in Nederland zit er waarschijnlijk niet in, maar in thuisland Amerika kunnen ze hier zeker mee scoren.

The Kooks – Is It Me 
Volgende week komt ie er dan eindelijk aan: de nieuwe cd van The Kooks. “The Saboteur” was al een klein hitje op het internet, en “Junk of the Heart” begint ook op de radio’s al op gang te komen, maar de allereerste officiële single is uiteindelijk “Is It Me” geworden. Een fantastische keuze als je het mij vraagt, want het nummer klinkt meer als The Kooks als Junk of the Heart, maar is minder alternatief als The Saboteur. Een lekker gitaarriff, een leuk up tempo nummer en toegankelijke zang maken dit de perfecte eerste single van hun nieuwe cd. Tevens de single van de week!

Andere singles:
Nicki Minaj ft. Rihanna – Fly
Rihanna – Cheers (Drink to That)
Emeli Sandé – Heaven
Racoon – Took a Hit

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 3 Mat Kearney Ships in the Night
2 2 5 Snow Patrol Called Out in the Dark
3 3 5 James Morrison Slave To The Music
4 6 6 Handsome Poets Call Back Tomorrow
5 12 2 dEUS Constant Now
6 NE 1 The Kooks Is It Me?
7 5 7 The Red Hot Chili Peppers The Adventures of Raindance Maggie
8 4 9 White Lies Holy ghost
9 7 5 Chef’Special Birds
10 20 2 Foster The People Houdini
11 9 7 The Kooks Junk of the Heart
12 NE 1 David Guetta ft. Usher Without You
13 8 11 The Kooks The Saboteur
14 10 10 OneRepublic Good Life
15 14 4 Rigby Time
16 11 11 Graffiti 6 Over You
17 13 4 David Guetta ft. Sia Titanium
18 22 4 Foster The People Helena Beat
19 21 6 Calvin Harris Feel So Close
20 16 4 Jamie Woon Night Air
21 15 6 Radical Face Welcome Home
22 18 8 Arctic Monkeys The Hellcat Spangled Shalalala
23 17 10 Coldplay Major Minus
24 NE 1 Jessie J Domino
25 19 12 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
26 23 11 The Script Science & Faith
27 NE 1 Kasabian Days Are Forgotten
28 NE 1 Racoon Took a Hit
29 27 2 Nero Promises
30 32 2 B.o.B. High Life
31 25 10 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves like Jagger
32 24 2 Aloe Blacc I Need a Dollar
33 26 10 The Vaccines All In White
34 29 6 Fleet Foxes Lorelai
35 28 3 De Opposites Het Goede Leven
36 33 15 Train Save Me San Francisco
37 NE 1 Rihanna Cheers (Drink to That)
38 30 11 Tim Knol Shallow Water
39 31 8 Young The Giant My Body
40 34 12 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts

Acties

Information

Plaats een reactie