Summer Music of 2011

16 08 2011

VerTicoMusic is terug! Na bijna 5 weken weinig blogs en lekkere zon in Spanje ben ik teruggekeerd tot het al iets beter wordende Nederland. Je hebt de afgelopen weken al de nieuwste singles kunnen lezen op de daarvoor aangemaakte pagina, maar dit waren er zo veel dat de echte goede singles vaak in de lange lijsten verdronken. Daarom volgt er binnenkort een serie Single Updates van de afgelopen weken, met daarbij ook de oude nieuwe singles van de week en Albums van de maand. Hierover straks meer, want naast de nieuwe muziek heb je natuurlijk ook nog het muzieknieuws van de afgelopen weken!

Nieuws:

(Hier links zie je een Groter Minilogo van VerTicoMusic, de kleine kun je zien op de twitterpagina van VerticoMusic, @VerTicoMusic)

Als allereerste heb je natuurlijk de vroegtijdige dood van Amy Winehouse. Over haar leven is een goed artikel geschreven op nu.nl, hier te lezen. Later bleek dat Amy Winehouse nog leefde toen ze door de hulpdiensten in haar appartement werd gevonden. Natuurlijk zijn er, zoals bij de dood van elke grote artiest, veel reacties van andere bands gekomen, veel tributes gespeeld en verkochten haar albums vaak beter dan ze ooit gedaan hadden. Haar doodsoorzaak is nog steeds niet bekend, haar familie vermoed dat het door het plotselinge stoppen van drinken komt: ze zou, ondanks het advies van haar dokter, erg abrupt met het drinken van alcohol gestopt zijn, en de ontwenningsverschijnselen zouden haar fataal zijn geworden. Amy Winehouse heeft nog wel veel nummers nagelaten: na haar laatste album, Back to Black uit 2006, heeft ze nog regelmatig nieuwe nummers opgenomen die niet uitgebracht zijn vanwege haar drank- en drugsproblemen. Voor dit jaar stond er al een nieuw album gepland, en het al dan niet uitbrengen hiervan werd aan haar familie overgelaten. Een week geleden vertelde de familie aan het Britse “The Sun” dat een dag na haar dood een aantal songteksten en opnamemateriaal zijn verdwenen uit het huis van Winehouse. Dit is vooralsnog niet teruggevonden, en het is te hopen voor de familie dat het weer terecht komt.

Er zijn flinke problemen bij de Amerikaanse rockband Kings of Leon. Tijdens hun een concert van hun Amerikaanse tour heeft de zanger, die toch al dronken op het podium stond, het podium verlaten om drinken te halen “omdat hij zon last van zijn stem had”. Vervolgens kwam hij niet terug, en is het concert dus deels afgelast. Hierna is de hele Amerikaanse tour afgelast, maar de band heeft verklaard zeker niet te stoppen. Er zijn flinke problemen in de band, waarschijnlijk vooral drankproblemen van de zanger Calab Folowill, die opgelost moeten worden voordat ze weer optimaal kunnen presteren.

Gavin DeGraw is in elkaar geslagen in de buurt van zijn eigen club in New York. Toen hij vervolgens verder naar huis probeerde te lopen werd hij ook nog eens aangereden door een auto. Hij liep geen ernstig letsel op, maar er zijn al wel een paar concerten gecancelt.

Coldplay heeft meer nieuws vrijgegeven over hun nieuwe album: het album zal Mylo Xyloto (uitgesproken Mielo Xieleto) heten en zal medio oktober worden uitgebracht. De tweede single van het album, getiteld “Paradise”, zal 10 september uitkomen. Ook is er al albumart vrijgegeven van het nieuwe album, die hiernaast te bekijken zijn.

En als allerlaatste nieuws dat gerelateerd is aan de recente rellen in Londen. Iedereen weet ondertussen wel wat hier aan de hand is, maar ook platenlabels leiden onder de vernielingen. Een groot pakhuis van onder andere Sony en enkele kleine indielabels is afgebrand en er is een grote voorraad cd’s verloren gegaan. Enkele artiesten die in Londen wonen roepen de mensen al op om de straat op te gaan en de grote ravage mee te helpen opruimen, onder andere de Kaiser Chiefs hebben al meegedaan aan dergelijke acties.

Albums:

In de vakantietijd zijn er ook nog veel albums uitgebracht. Een aardig rockalbum van 3 Doors Down, een tegenvallend dance album van Martin Solveig, een heerlijk artistiek nieuw album van Portugal. The Man, het debuut van Young The Giant en het nieuwe album van The Horrors behoren tot de lange lijst albums die de afgelopen weken is uitgebracht.

Speciale aandacht verdienen daarnaast nog een aantal andere albums die de afgelopen weken zijn uitgekomen. Ten eerste het debuut van Alex Clare. Deze artiest weet een groot aantal muziekstijlen (Elektro, Dubstep, Blues en Soul) geniaal te mixen tot een heerlijke cd. Elk nummer is weer een complete verrassing en dat komt de kwaliteit van deze cd zeker ten goede: lekker veel afwisseling, goede muziek en fijne muziekstijlen maken dat dit album een nieuw album van de maand is!

Ben L’Oncle Soul noemt zich niet voor niks zo. Hij maakt heerlijk zomerse soul en het album luistert lekker weg. Het album begint met de fantastische cover van “Seven Nation Army” van de White Stripes, en de rest van het album is een mix tussen zowel Frans als Engelstalige moderne soul. Een lekker album voor in de zomermaanden!

Big Talk is het bijproject van Killers-drummer Ronnie Vanucci Jr. Eerder lieten ze al van zich horen met de single “Getaways” en de rest van het album klinkt al even goed als deze single. De muziek is het beste te omschrijven als, hoe kan het ook anders, een iets hardere versie van The Killers, met meer gitaarwerk en iets softere maar toch duidelijk wel Killers-achtige vocals. Tevens een nieuw album van de maand!

Als allerlaatste, maar zeker niet het minste, is de nieuwe cd van de Amerikaanse zanger Mat Kearney. Zijn nieuwe album, Young Love, is een totale verrassing. Mei dit jaar heeft hij al zijn eerste single, Hey Mama, uitgebracht en een paar weken geleden was daar dan eindelijk zijn vierde studioalbum. En wat is het toch een geniaal album! Met dit album verdient Mat het zeker om door te breken in het buitenland! Hoogtepunt van het album is het nummer “Ships in the Night”\, maar ook de rest van het album is geniaal in elkaar gezet. Over dit album kun je nog zeker een recensie verwachten, maar nu is hij alvast een nieuwe cd van de maand!

Singles:

De allerlaatste single update die ik gegeven heb is die van Week 27. In de vakantie heb ik dus 5 single updates gemist, die van week 28 t/m die van week 32. Aankomende vrijdag kun je zeker de Single Update van week 33 verwachten, en verspreid over 3 grote single updates zal ik de komende weken de andere Singles behandelen. In ieder geval kan ik al wel een lijstje geven met de singles van de week van afgelopen weken. Daar weer onder vind je mijn eigen SummerChart 2011, mijn favoriete zomersingles van deze zomer. (De Singles bij de tab Summer Singles 2011 zijn inmiddels verwijderd en vervangen voor mijn SummerChart. De beste singles zijn binnenkort weer te zien in mijn Single Updates!)

Week 27: Arctic Monkeys – The Hellcat Spangled Shalalala
Week 28: The Kooks – Junk of the Heart (Happy!)
Week 29: Snow Patrol – Called Out in the Dark
Week 30: Chef’Special – Birds
Week 31: Foster The People – Helena Beat
Week 32: James Morrisson – Slave To The Music

Nr. Artiest Nummer
1 OneRepublic Good Life
2 Crystal Fighters Plage
3 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
4 Snow Patrol Called Out in the Dark
5 The Script Science & Faith
6 Train Save Me San Fransisco
7 James Morrisson Slave To The Music
8 Coldplay Major Minus
9 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves Like Jagger
10 Foster The People Pumped up Kicks
11 Tim Knol Shallow Water
12 Chef’Special Scribblin’
13 LMFAO ft. Lauren Benett & Goonrock Party Rock Anthem
14 Jonathan Jeremiah Happiness
15 Arctic Monkeys The Hellcat Spangled Shalalala
16 Radical Face Welcome Home
17 Graffiti6 Over You
18 The Kooks The Saboteur
19 De Jeugd van Tegenwoordig Get Spanish
20 Red Hot Chili Peppers The Adventures of Rain Dance Maggie
21 Chris Brown ft. Benny Benassi Beautiful People
22 Rigby Time
23 Bruno Mars The Lazy Song
24 Foster The People Helena Beat
25 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts
26 Owl City ft. B.o.B Alligator Sky
27 Calvin Harris Feels So Close
28 Chef’Special Birds
29 Simple Plan ft. Natasha Bedingfield Jet Lag
30 David Guetta ft. Sia Titanium
31 Brooke Fraser Something in the Water
32 The Kooks Junk Of The Heart (Happy)
33 Aloe Blacc I Need a Dollar
34 The Opposites Het Goede Leven
35 VanVelzen Too Good To Loose
36 Avicii Fade Into Darkness
37 Duck Sauce Big Bad Wolf
38 Mohombi ft. Nicole Scherzinger Coconut Tree
39 Sander van Doorn Koko
40 Sak Noel Loka People (What The Fuck)

Acties

Information

Plaats een reactie