Single Update Week 27

8 07 2011

De laatste single update voor de vakantie! Voordat ik over de singles begin wil ik iedereen eerst even wijzen op een aantal clips dat de afgelopen weken is uitgekomen. Zo heeft Anouk haar clip van “I’m a Cliché” uitgebracht, een clip waarin, heel gezellig, Anouk maar liefst 4 keer wordt aangereden door een auto. De clip past goed bij het nummer en is erg bijzonder, maar echt leuk om te kijken is hij dus niet. De clip van Gavin Degraw’s “”Not Over You” is precies waar het nummer over gaat: hij kan zijn liefde niet meer vinden, en natuurlijk vindt hij haar op het einde van de clip weer terug. De derde clip is eentje van Owl City, van “Deer in the Headlights”. De clip draait eigenlijk om een ‘Back to the Future’ achtige auto waarmee de zanger rond gaat rijden en door de tijd reist. Het heeft geen lopend verhaal, maar is wel een toepasselijke clip voor Owl City. Als allerlaatste heb je nog de nieuwe clip van Coldplay, “Every Teardrop is a Waterfall”. Het principe van de clip van Violet Hill (stukjes film van dezelfde plek achter elkaar plakken, maar dan iets veranderd) is opnieuw gebruikt, maar dit keer zie je echt de band en verschijnen er songteksten op de muren. En dan nu de nieuwe singles!

Arctic Monkeys – The Hellcat Spangled Shalalala
Na het uitbrengen van het ruige “Don’t Sit Down (cause I moved your chair)” hebben de Arctic Monkeys gekozen voor een rustiger, alternatiever en melodieker nummer, getiteld “The Hellcat Spangled Shalalala” (een hele mond vol). Persoonlijk vind ik hem beter dan de vorige, mede dankzij het rustigere en het melodiekere. Don’t Sit Down was toch iets te ruig en de gitaar overstemde de rest. De nieuwe single daarentegen heeft dat dus niet en is daarom ten eerste radiovriendelijker en ten tweede fijner om te luisteren. Waarschijnlijk is het nog wel te alternatief voor de Nederlandse radio, maar een lekker nummer is het zeker!

Young The Giant – My Body
Deze Amerikaanse rockband combineert het alternatieve van bijvoorbeeld The Killers met een radiovriendelijk geluid en maakt zo een lekker alternatief popnummer. Een leuke en originele combinatie die erg goed uitpakt met de stem van de zanger van Young The Giant. Hier willen we wel meer van horen op de Hollandse radio!

Linkin Park – Iridescent
Het nieuwste album van Linkin Park wist tot nu toe nog weinig te doen in de hitlijsten, tenminste de singles dan. Het album verkocht buiten Nederland erg goed, maar de singles die allen ook heel aardig waren wisten het niet tot de hitlijsten te schoppen. Het is softer en radiogevoeliger dan we van Linkin Park gewend zijn, maar toch niet zo aanstekelijk dat het voor een nieuwe doorbraak van de band zou kunnen gaan zorgen. Het is zeker geen slecht nummer, en heeft in het buitenland zeker ook nog wel een kans, maar aangezien de vorige singles in Holland weinig deden zal deze zeker geen verschil maken.

Brooke Fraser – Something in the Water
Deze Nieuw-Zeelandse zangeres heeft tot nu toe vooral in thuisland en Australië hits gehad, maar weet nu met de single “Something in the Water” ook tot de Europese hitlijsten door te dringen. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wist de single de afgelopen maanden al een hit te worden en nu begint de single ook in Nederland langzaam op gang te komen. Het is een lekker uptempo nummer met een mooie stem en een aanstekelijk geneurie. Zeker niet verkeerd!

Mika – Elle Me Dit
Mika bracht in 2007 een megasuccesvol debuutalbum en zes hele succesvolle singles uit. Het vervolg op deze cd wist niet meer goed te verkopen en de singles schopten het ook niet heel erg ver, vooral omdat er weer dezelfde formule werd gebruikt als van het debuut: popliedjes, vooral gebaseerd op Mika’s hoge stem. Nu komt Mika volgend jaar alweer met een nieuwe cd, en daarvan is nu al nieuw luistermateriaal verschenen in de vorm van het franstalige nummer “Elle Me Dit”. Het is al zeker dat dit de eerste single in Frankrijk gaat worden, maar het valt nog te betwijfelen of Mika dit nummer ook in andere landen uit durft te brengen. Zijn tweede cd wist namelijk alleen in Frankrijk goed te scoren, dus Mika lijkt zich meer op dit publiek te willen gaan richten. Het nummer combineert de klassieke piano met elektropop, een originele combinatie. Toch past Mika’s stem er niet erg goed bij, en over de tekst kan ik ook niet zo heel veel vertellen, maar hij lijkt opnieuw niet bijzonder diepgaand te zijn. Vergelijkbaar met zijn eerdere werk dus.

Lady Gaga – You and I
Toen ik hoorde over de nieuwe single van Lady Gaga wilde ik hem eigenlijk al meteen afschrijven, aangezien de vorige singles (Judas, Edge of Glory, Hair) ook niet heel bijzonder waren, en af en toe zelfs ergerlijk storend waren. Toch ben ik na het luisteren van dit nummer van mening verandert: het nummer klinkt veel beter dan alle vorige singles! Het is een rauw nummer met lekkere gitaren, een ware verassing voor mij! Niet erg radiovriendelijk, maar voor Gaga-termen een grote stap vooruit.

dw vw aw Artiest Nummer
1 3 3 OneRepublic Good Life
2 4 3 Coldplay Major Minus
3 1 4 The Script Science & Faith
4 2 5 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
5 6 4 Tim Knol Shallow Water
6 5 4 Graffiti 6 Over You
7 7 5 De Staat Ah, I See
8 16 3 The Vaccines All In White
9 8 8 Train Save Me San Francisco
10 19 4 The Kooks The Saboteur
11 10 3 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves like Jagger
12 12 5 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts
13 NE 1 Arctic Monkeys The Hellcat Spangled Shalalala
14 17 2 White Lies Holy ghost
15 13 7 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
16 15 2 Arcade Fire ft. David Byrne Speaking in Tongues
17 20 2 Destine Stay
18 14 9 The Wombats Techno Fan
19 9 7 Alex Clare Too Close
20 11 7 Tim Knol Gonna Get There
21 18 15 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
22 NE 1 Young The Giant My Body
23 24 3 Kaiser Chiefs Little Shocks
24 28 2 Duck Sauce The Big Bad Wolf
25 21 10 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
26 25 2 Cage The Elephant Around my Head
27 NE 1 Lady Gaga You and I
28 26 12 Jonathan Jeremiah Happiness
29 23 8 Foo Fighters Walk
30 22 5 Owl City Deer in the Headlights
31 NE 1 Linkin Park Iridescent
32 35 2 LMFAO ft. Natalia Kills Champagne Showers
33 NE 1 Brooke Fraser Something in the Water
34 27 16 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
35 32 10 Elbow Open Arms
36 33 7 Gavin DeGraw Not Over You
37 29 4 Bad Meets Evil ft. Bruno Mars Lighters
38 31 11 Marike Jager Traveller
39 34 12 De Staat I’ll Never Marry You
40 37 15 White Lies Strangers

Acties

Information

Plaats een reactie