Single Update Week 26

2 07 2011

En toen was daar alweer de single update van deze week! Weer veel nieuwe singles, en veel daarvan zijn ook van artiesten waarnaar ik graag luister. Over een weekje ga ik alweer op vakantie, hierover in een latere blog meer, maar de komende week zal ik in ieder geval nog een cd-update geven, eindelijk het verslag van Pinkpop 2011 online zetten, nog een blog maken voor muziek in de vakantie en een single update voor aankomende week maken. Hou de site dus in de gaten!

Duck Sauce – The Big Bad Wolf
De megasuccesvolle samenwerking van dj’s Armand van Helden en A-Track is weer terug! Na wereldwijd grote hits te hebben gescoord met “ANYway” en “Barbra Streisand” is het disjockeykoppel weer terug met opnieuw een hele simpele maar aanstekelijke dance beat. Dit maal is het niet de disco of het Barbara Streisand deuntje, maar het gehuil van wolven! Hij is weer net zo aanstekelijk en origineel als de vorige twee, en zal het gegarandeerd goed doen in de clubs en zeer waarschijnlijk ook op de radio. Tevens is dit de single vak de week!

Destine – Stay
Deze Nederlandse punkrockband brak vorig jaar op de Nederlandse radio door met “Stars”, een fantastisch en zomers rocknummer. Hun debuut klonk ook al erg goed, maar de singles die op Stars volgden wisten niet veel te doen. Dit lag naar mijn mening volledig aan de singlekeuze, want eerst werd er gekozen voor een veel te ruig nummer voor de Nederlandse radio, “Spiders”, en vervolgens werd er een cover uitgebracht van een nummer dat bij het Nederlandse publiek ook niet erg populair was, “Down” van Jay Sean. Toen bleef het akelig stil rond de band, en ik was al bang dat het bij een one-hit wonder zou blijven. Plotseling was daar “Stay”, een nieuwe single, en eindelijk weer een goede keuze! Hij is vergelijkbaar met “Stars”, en heeft dus als ze genoeg airplay krijgen een grote kans om een hit te worden. Het is hopen dat de Nederlandse radio Destine een nieuwe kans wil geven!

Arcade Fire ft. David Byrne – Speaking in Tongues
Deze heerlijk rustige alternatieve band uit Canada scoorde vorig jaar in Nederland een klein hitje met “We Used To Wait”. Vooral de stijl van de band is heel bijzonder, en is door wikipedia mooi samengevat in één genre: Art Rock. Dit slaat de spijker op zijn kop, want dit is precies wat Arcade Fire is. Deze single is ook lekker rustgevend en heeft een lekker gitaarspel op de achtergrond. Ik zie dit nummer niet zo snel in Nederland op de radio verschijnen, maar het is zeker het luisteren waard! 

White Lies – Holy Ghost
Het debuutalbum van de White Lies was er één die wereldwijd veel geprezen werd door critici en fans, en ondanks de erg alternatieve muziek wisten ze zelfs een aantal bescheiden hitjes te krijgen met “Death”, “To Lose My Life” en “Farewell to the Fairground”. Op de tweede cd, “Rituals”, werd er meer geëxperimenteerd met de muziek, wat voor de meeste critici en fans niet goed uitpakte: ze vonden het te mainstream worden en het niveau van het debuutalbum werd niet gehaald. Persoonlijk vond ik Rituals ook nog een hele aardige cd, ookal moet ook ik toegeven dat het gewoonweg niet zo goed is als hun debuut. Holy Ghost is een nummer wat weer erg terug gaat naar de stijl van het debuut, wat eigenlijk alleen maar goed uitpakt. Een hit verdienen ze zeker!

Cage the Elephant – Around My Head
Deze Britse band heeft in eigen land al een aantal hits op hun naam staan met hun alternatieve indie-sound. Het Europese vasteland hebben ze nog niet weten te bereiken met hun muziek, Amerika en Canada al wel. “Shake Me Down” heeft lang op mijn ipod rondgezworven en was een lekkere combinatie van ruige en alternatieve rock. Ook de nieuwe single “Around My Head” valt weer onder het kopje ruig en alternatieve rock, maar is toch iets radiovriendelijker dan de vorige single. Het optreden op pinkpop schijnt ook erg goed te zijn geweest, en daarmee maakt deze band zeker nog wel kans in ons Nederland. En zoals altijd moet ik daaraan helaas toevoegen: als de radiostations het maar gaan draaien…

LMFAO ft. Natalia Kills – Champagne Showers
Deze band scoorde de afgelopen weken terecht een hit met het dance nummer “The Party Rock Anthem”, hij werd in clubs en op de radio veel gedraaid en kreeg in maar liefst 12 landen een nummer 1 hit. In Nederland piekte het nummer op de 9e plaats, wereldwijd de laagste positie die LMFAO met dit nummer behaald heeft. Blijkbaar zijn wij Nederlanders niet zulke Party Rockers. De tweede single van hun cd is een feit, hierbij is gekozen voor Champagne Showers, een nummer wat weer net zo dance-achtig is als de eerste. Toch is hij niet zo sterk als hun Party Rock Anthem, de single is een stuk minder gevarieerd en de stem van het refrein is vrij storend. Voor de rest toch weer een lekker nummer!

dw vw aw Artiest Nummer
1 2 3 The Script Science & Faith
2 1 4 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
3 10 2 OneRepublic Good Life
4 13 2 Coldplay Major Minus
5 3 3 Graffiti 6 Over You
6 11 3 Tim Knol Shallow Water
7 5 4 De Staat Ah, I See
8 4 7 Train Save Me San Francisco
9 6 6 Alex Clare Too Close
10 17 2 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves like Jagger
11 8 6 Tim Knol Gonna Get There
12 7 4 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts
13 12 6 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
14 9 8 The Wombats Techno Fan
15 NE 1 Arcade Fire ft. David Byrne Speaking in Tongues
16 27 2 The Vaccines All In White
17 NE 1 White Lies Holy ghost
18 14 14 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
19 23 3 The Kooks The Saboteur
20 NE 1 Destine Stay
21 18 9 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
22 21 4 Owl City Deer in the Headlights
23 15 7 Foo Fighters Walk
24 30 2 Kaiser Chiefs Little Shocks
25 NE 1 Cage The Elephant Around my Head
26 19 11 Jonathan Jeremiah Happiness
27 20 15 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
28 NE 1 Duck Sauce The Big Bad Wolf
29 24 3 Bad Meets Evil ft. Bruno Mars Lighters
30 16 9 Swedish House Mafia Save The World
31 26 10 Marike Jager Traveller
32 25 9 Elbow Open Arms
33 29 6 Gavin DeGraw Not Over You
34 22 11 De Staat I’ll Never Marry You
35 NE 1 LMFAO ft. Natalia Kills Champagne Showers
36 28 4 Scouting for Girls Love How It Hurts
37 32 14 White Lies Strangers
38 31 5 Foster the People Pumped Up Kicks
39 37 11 Plain White T’s Boomerang
40 36 6 Big Talk Getaways

Acties

Information

Eén reactie

2 07 2011
Rik Sietzema

Goed geschreven! Ik vind dat The Party Rock Anthem eigenlijk wel binnen de top 3 van de Nederlandse Top 40 had moeten komen, wel jammer.

Plaats een reactie