Single Update Week 25

30 06 2011

Ik weet het, ze zijn wat laat, maar door drukte met school heb ik nog geen tijd gehad om de singles van vorige week te bekijken. Hier zijn ze alsnog, evenals de nieuwe single van de week. Eigenlijk was ik van plan om Maroon 5 single van de week te maken, dit is echt een topplaat. De single is echter al benoemd tot alarmschijf, en is al door veel radiostations opgepikt, dus niet echt nieuw meer. Vandaar heb ik besloten om OneRepublic met Good Life de single van de week te maken. Het is echt een heerlijke track en hij is al meer dan een half jaar uit, maar er wordt nog een laatste poging gedaan om deze fantastische single tot een hit te maken. En natuurlijk heb ik ook weer een Top 40 gemaakt, met deze week veel singles van topartiesten!

OneRepublic ft. B.o.B. – Good Life
Deze fantastische single van de week is zoals eerder gezegd al meer dan een half jaar uit, maar sinds te singles “All the Right Moves” en “Secrets” hebben we hier in Nederland weinig meer van OneRepublic gehoord. In de tussentijd hebben ze al 2 singles uitgebracht, “Marchin’ on” en “Good Life”, beide twee hoogtepunten van de nieuwste cd van OneRepublic. De video is ook al een tijdje uit, maar afgelopen week is er een versie met rapper B.o.B. uitgekomen. De teksten van de rapper sluiten goed aan bij de teksten van OneRepublic, maar de soort muziek absoluut niet. Good life is een uniek nummer met een bijzondere sfeer, en B.o.B.’s gerapte teksten klinken meer storend dan als een toevoeging. Desondanks zou deze single (zonder B.o.B.) toch nog een kans moeten krijgen in Nederland.

Coldplay – Major Minus
Na een lange pauze wist Coldplay dit voorjaar weer terug te komen met de single “Every Teardrop is a Waterfall”. Wereldwijd werd het een hit, en nu is eindelijk de single zelf uit, inclusief twee andere nieuwe nummers van Coldplay. Een veelbelovend nummer wat ze op pinkpop live speelden was “Major Minus”, en er is besloten deze bij de single van Every Teardrop te stoppen. Vooral het bijzondere gitaarspel dat ook al bij Every Teardrop zat maakt deze single uniek, en misschien zelfs nog wel beter dan hun huidige single. Het zou zonde zijn om deze niet als single uit te brengen, de potentie van dit nummer is heel groot, en het is ook geschikt voor de radio!

Naast deze single staat ook nog het rustige en piano-gespeelde “Moving to Mars” op de single. Dit nummer begint vrij langzaam en heeft moeite om op gang te komen, maar als je door weet te luisteren tot ongeveer de anderhalfste minuut wordt je beloond met een iets drukker, maar vooral beter stuk van de single. Dit stuk doet een beetje denken aan nummers als “In My Place” en klinkt heel erg goed! Dit voorproefje maakt het wachten op de nieuwe cd al iets dragelijker, want die cd belooft wat te worden met zulke goede nummers als voorproefje!

Maroon 5 ft. Christina Aguilera – Moves Like Jagger
Dit nummer is zoals eerder gezegd al even uit en is meteen opgepikt door de Nederlandse radiostations. Het heeft een frisse zomerse beat en het gefluit onder het nummer. De stem van Christina Aguilera past goed bij die van zanger Adam Levine en de toonwisselingen komen erg goed uit bij dit nummer. Zeker een topplaat van Maroon 5!

Kaiser Chiefs – Little Shocks
Het was al een aantal jaar geleden dat we iets van de Kaiser Chiefs gehoord hadden, maar op pinkpop kondigden ze al hun nieuwe album aan en speelden ze al een aantal nieuwe nummers. De laatste hit was “Ruby”, maar met hun nieuwe single “Little Shocks” zullen ze zeker geen hit gaan scoren. De sound klinkt alsof het uit de vorige eeuw komt, maar dit past volledig bij de stijl van de cd. Toch verwacht ik niet dat dit is waar het Nederlandse publiek op zit te wachten, maar persoonlijk vind ik dat ze een kans moeten krijgen en dat Little Shocks wel een hit zou mogen worden.

The Vaccines – All in White
Met een fantastische debuutcd en de veelbelovende titel “BBC Sound of 2011”, kan de carrière van de Vaccines in het Verenigd Koninkrijk al bijna niet meer stuk. Nu moeten ze nog buiten hun thuisland succes behalen, maar dit is ze tot op heden nog niet gelukt. All in White is iets meer mainstream dan bijvoorbeeld “If You Wanna” en “Post break-up sex” maar is zeker nog alternatief en Vaccines-achtig genoeg om in de UK te scoren, nu maar hopen dat ze in Nederland ook opgepikt gaan worden!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 3 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
2 4 2 The Script Science & Faith
3 9 2 Graffiti 6 Over You
4 2 6 Train Save Me San Francisco
5 5 3 De Staat Ah, I See
6 3 5 Alex Clare Too Close
7 11 3 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts
8 6 5 Tim Knol Gonna Get There
9 7 7 The Wombats Techno Fan
10 RE 1 OneRepublic Good Life
11 22 2 Tim Knol Shallow Water
12 8 5 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
13 NE 1 Coldplay Major Minus
14 12 13 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
15 10 6 Foo Fighters Walk
16 13 8 Swedish House Mafia Save The World
17 NE 1 Maroon 5 ft. Christina Aguilera Moves like Jagger
18 17 8 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
19 14 10 Jonathan Jeremiah Happiness
20 16 14 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
21 19 3 Owl City Deer in the Headlights
22 18 10 De Staat I’ll Never Marry You
23 28 2 The Kooks The Saboteur
24 24 2 Bad Meets Evil ft. Bruno Mars Lighters
25 21 8 Elbow Open Arms
26 15 9 Marike Jager Traveller
27 NE 1 The Vaccines All In White
28 20 3 Scouting for Girls Love How It Hurts
29 36 5 Gavin DeGraw Not Over You
30 NE 1 Kaiser Chiefs Little Shocks
31 26 4 Foster the People Pumped Up Kicks
32 30 13 White Lies Strangers
33 25 9 Julian Perretta Stitch Me Up
34 27 8 Adele Turning Tables
35 23 5 Mads Langer Microscope
36 29 5 Big Talk Getaways
37 34 10 Plain White T’s Boomerang
38 31 10 Dazzled Kid Yes, No, Maybe
39 32 16 Kings of Leon The Immortals
40 33 4 James Blunt I’ll Be Your Man

Acties

Information

Plaats een reactie