Single Update Week 24

18 06 2011

Alweer een week voorbij, en de nieuwe muziek van deze week is niet verkeerd: Een samenwerking tussen rappers en popmuzikanten, een ballade en een lekkere nummers van Nederlandse bodem en eindelijk weer eens nieuw materiaal van The Kooks. Een lekkere gevarieerde week qua nieuwe singles dus! Ook nog even wat nieuws tussendoor (dit probeer ik, opnieuw als experiment, bij andere blogs in te stoppen).



Nieuws:

In augustus komt alweer het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers uit (I’m With You is de titel), en bij een nieuw album hoort natuurlijk ook een nieuwe tour! Het is ondertussen alweer 4 jaar geleden dat de Peppers in Nederland zijn geweest, maar dit jaar is dit opnieuw het geval: vandaag hebben ze een Europese tour aangekondigd dat plaats zal vinden in oktober. Dit betekent ook dat ze op 16 oktober naar Nederland komen, namelijk in Ahoy Rotterdam!
Nog een tweede nieuwtje: Green Day frontman Billie Joe Armstrong speelde al vaker de hoofdrol in de musical van de cd “American Idiot”, maar speelt nu ook de hoofdrol in de gelijknamige film. Het plan is dat deze film in 2013 uitkomt en veel liedjes van de zeer bijzondere cd bevat. De film wordt geproduceerd door acteur Tom Hanks, die wel verstand heeft van muziekfilms: That Thing You Do (1996) en Mamma Mia (2008) werden ook al door hem geproduceerd en die laatste was zelfs ook al een verfilming van een musical! Ik kan in ieder geval niet wachten op “American Idiot: The Movie”!

De nieuwe muziek:

The Script – Science & Faith:

Vanaf deze week heb ik iets nieuws op mijn site: de single van de week! Ik kies elke week een single uit, de beste van die week, en zal deze in mijn single updates bekend maken. De allereerste single die ik hiervoor uitgekozen is Science & Faith van de Script. Van deze single is afgelopen week de videoclip uitgekomen (een prachtige videoclip!), en het is ook gewoonweg een prachtige single. Je kunt The Script kennen van hun singles “The Man Who Can’t be Moved”, “For The First Time”, “Nothing” en misschien ken je “If You Ever Come Back” nog, hier heb ik lang geleden over geblogd. Hun nieuwe single is iets drukker, maar qua kwaliteit is hij even goed. De eerste single van de week dus!

Graffiti6 – Over You:

De zomer van 2010 was een mooie zomer voor de band Graffiti6: in thuisland Engeland wilden hun cd’s en singles niet aanslaan, maar dankzij een reclame in Nederland braken ze hier wel door met de single “Stare into the Sun”. Verreweg de meeste live-optredens spelen ze ook in Nederland. Afgelopen zondag kondigde Graffiti6 tijdens hun optreden op pinkpop aan dat ze in oktober weer terugkomen in Nederland om in het Paradiso te spelen en ze kondigden ook hun nieuwe single aan: Dit zal de ballade “Over You” zijn, een erg rustig nummers met enkel pianospel en de prachtige zang van Jamie Scott. Het is te hopen dat deze single weer gaat scoren hier in Nederland, want hun vorige fantastische hits (“Annie, You Save Me” en “Starlight”) zijn hier helaas geflopt.

Tim Knol – Shallow Water:

Tim Knol werd vorig jaar ontdekt door 3fm en de wereld draait door, en sinds hij ontdekt is zijn populariteit enorm gegroeid. Ook de critici waren lovend over zijn debuutalbum, en dit is bij het pas uitgekomen tweede album niet anders. Nu is er van “Days” de tweede single, en dit was meteen een nummer dat er voor mij uit sprong op de cd, vanwege het fijne gitaarspel en de stem van de talentvolle Tim Knol. Op Pinkpop speelde hij live ook hartstikke goed en was één van de prettigste optredens van die middag. Nu maar hopen dat hij ook buiten 3fm op de Nederlandse radio vaker gedraaid gaat worden!

Bad Meets Evil ft. Bruno Mars – Lighters:

Bad Meets Evil is een langverwacht project van rappers Eminem en Royce Da 5’9″, en hun cd zal één album worden met fantastische hiphop tracks. Opvallend genoeg is er op deze cd één track die volledig buiten de toon valt, genaamd Lighters. Dit is een samenwerking met Bruno Mars en een Pop/Rap track à la “Love The Way You Lie”, en het is geproduceerd door de Smeezingtons (produceerden ook Nothin’ On You en Just the Way You Are). Als deze single eenmaal is opgepikt door de Nederlandse radiostations zal het een hele grote hit worden, dat is in ieder geval zeker!

The Kooks – The Saboteur:

Deze band heeft al een tijdje niks meer van zich laten horen: in 2008 kwam hun laatste single uit, en sindsdien hebben ze eigenlijk alleen maar getourd. Je kunt ze kennen van de hit “Shine On”, en hun nieuwe single heet “The Saboteur”. Deze track is wel op een hele bijzondere manier vrijgegeven, op een speciale website van The Kooks was er namelijk een uitdaging: er moest een bepaald mensen per week #junkofthehearts tweeten, als dit aantal bereikt was kon iedereen hem luisteren. Zouden er de week daarop te weinig mensen dit tweeten dan zakt de meter weer en is hij niet te beluisteren. Dit is zo een aantal weken door gegaan, maar nu is hij voor iedereen gratis te downloaden. Het is een voorproefje op het nieuwe album, en een hele aardige plaat voor een teaser. Ik kan niet wachten op de eerste single en de cd!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 2 Coldplay Every Teardrop is a Waterfall
2 5 5 Train Save Me San Francisco
3 2 4 Alex Clare Too Close
4 NE 1 The Script Science & Faith
5 13 2 De Staat Ah, I See
6 4 4 Tim Knol Gonna Get There
7 3 6 The Wombats Techno Fan
8 7 4 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
9 NE 1 Graffiti 6 Over You
10 6 5 Foo Fighters Walk
11 19 2 Gym Class Heroes ft. Adam Levine Stereo Hearts
12 8 12 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
13 9 7 Swedish House Mafia Save The World
14 10 9 Jonathan Jeremiah Happiness
15 12 8 Marike Jager Traveller
16 16 13 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
17 22 7 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
18 11 9 De Staat I’ll Never Marry You
19 28 2 Owl City Deer in the Headlights
20 23 2 Scouting for Girls Love How It Hurts
21 14 7 Elbow Open Arms
22 NE 1 Tim Knol Shallow Water
23 15 4 Mads Langer Microscope
24 NE 1 Bad Meets Evil ft. Bruno Mars Lighters
25 17 8 Julian Perretta Stitch Me Up
26 18 3 Foster the People Pumped Up Kicks
27 21 7 Adele Turning Tables
28 NE 1 The Kooks The Saboteur
29 24 4 Big Talk Getaways
30 32 12 White Lies Strangers
31 20 9 Dazzled Kid Yes, No, Maybe
32 26 15 Kings of Leon The Immortals
33 30 3 James Blunt I’ll Be Your Man
34 31 9 Plain White T’s Boomerang
35 34 6 Diggy Simmons ft. Bruno Mars Click Clack Away
36 35 4 Gavin DeGraw Not Over You
37 29 7 DeWolff Fever
38 33 5 Lady Antebellum Just A Kiss
39 27 12 The Hoosiers Bumpy Ride
40 36 18 The Script If you ever come back

Acties

Information

2 responses

19 06 2011
Michiel

Effe corrigeren hoor: Red Hot Chili Peppers komen naar Rotterdam, Ahoy. Geen idee hoe het geluid daar tegenwoordig is maar eeuwen geleden was het een galmbak (ij hoorde constant twee Marillions door elkaar).
En Tom Hanks als regisseur van ‘Mamma Mia’? Had ie vast wel leuk gevonden, maar die film staat op naam van Phyllida Lloyd. Tom Hanks was wel ‘executive producer’. Vind ik altijd zo’n vage titel, maar zou er op neer komen dat hij vooraf ook geld heeft geïnvesteerd in het maken van de film, een mede-financierder dus. Ik gok dat in de kleine lettertjes staat dat ie het recht had om minimaal 1 keer de set te mogen bezoeken, chillen in Griekenland.

19 06 2011
verticomusic

Je hebt helemaal gelijk, RHCP komt inderdaad naar Rotterdam en Tom Hanks was inderdaad producer. Ook de Green Day film wordt geproduceerd door Tom Hanks (eigenlijk zijn productiehuis the Playtone Company), dus daar zal hij zelf wel ook niet heel veel mee te maken hebben. Andere films van dit productiehuis zijn oa. Cast Away, The Polar Express en Where the Wilt Things Are.

Plaats een reactie