Weekly Music Update #14

28 05 2011

Bij het maken van mijn nieuwe blog ben ik al meteen op een probleem gestuit: de naam. Een naam verzinnen is altijd moeilijk, vooral als de website nog niet mag bestaan… Eigenlijk heb ik maar 3 criteria voor de naam: het moet Engels zijn, en muziekgerelateerd. Als laatste moet het pakkend zijn, en dat is misschien nog wel het moeilijkste. Dus heb je een leuke (en serieuze) suggestie, laat dan alsjeblieft een reactie achter hieronder! Nu nog even 2 korte nieuwsberichten: Ten eerste, Adele heeft de laatste tijd last van stemproblemen en is doodsbang om voor grote menigtes op te treden. Tsja, daar zou je als artiest toch wel overheen moeten kunnen komen. Ten tweede, Liam Gallagher (Oasis), die momenteel bezig is met het produceren van een Beatles film, wil dat Johnny Depp een van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt. Ik ben benieuwd hoe Depp uit zal pakken als Beatles-bandlid, maar Johnny Depp heeft al zoveel verschillende rollen vertolkt dat dit wel goed zou moeten komen. Helaas zijn er deze week weinig cd’s om te bespreken en ook niet al te veel singles. Omdat ik nu ook wat meer bezig ben met mijn site, zal ik iets minder onderdelen hebben de komende weken, maar vandaag nog niet, je vindt nog een OST (over The Lion King III) en een Something about over Hans Zimmer!

Hans Zimmer

Something About… Hans Zimmer
Hans Zimmer kun je terecht de “Koning van de Soundtracks” noemen. Zijn soundtracks passen altijd perfect bij de sfeer van de film en zijn ook zonder de film heerlijk om naar te luisteren. Hij werd geboren in Duitsland, maar zijn muziekdocenten vonden hem onhandelbaar omdat hij eigenlijk alleen maar wilde improviseren, en geen nummers wilde leren spelen. Toen is hij naar Engeland vertrokken en hield zich daar op vele vlakken bezig: hij speelde in een aantal bands, maakte muziekvideo’s en kreeg veel contacten in de muziekindustrie. Hij kwam in de filmindustrie terecht via zijn goede vriend en componist Stanley Meyers, en na een aantal soundtrack-samenwerkingen met deze componist, componeerde hij in 1988 zijn eerste eigen score, voor de film Rain Men, waarvoor hij al meteen in Oscarnominatie kreeg. In de jaren 90 stortte hij zich volledig op de filmmuziek en schreef soundtracks voor een aantal populaire films, zoals Gladiator en de Lion King, waar hij zelfs een Oscar voor kreeg. In 2000 gaf hij zijn allereerste concert op het filmfestival van Vlaanderen en in de opvolgende jaren kreeg hij meer en meer populaire films toegewezen: Hij componeerde soundtracks voor onder andere Mission Impossible, alle Pirates of the Carribean films, de nieuwste Batman films, de Davinci Code, een aantal animatiefilms en de game Call of Duty: Modern Warfare 2. Ook kreeg hij veel prijzen (oa. 2 golden globes en 4 Grammy’s) voor zijn soundtracks voor The Dark Night en Inception. Tegenwoordig heeft hij al meer dan 100 scores geschreven en het afgelopen jaar is hij nog actiever dan daarvoor: hij heeft dit jaar al 9 scores geschreven! Ik hoop dat hij nog vele jaren dit soort geniale soundtracks zal blijven schrijven!

Cd-recensies:
Lady Gaga – Born This Way
Ik vind het erg moeilijk om deze cd te recenseren: aan de ene kant heeft het album een paar nummers die totaal niet op haar oude werk lijken, en zeker niet verkeerd zijn om te luisteren, maar aan de andere kant zijn deze nummers niet speciaal en zijn de rest van de nummers weer vreselijk om naar te luisteren. Helaas moet ik het grootste gedeelte wat ze niet op single heeft uitgebracht, in combinatie met het vreselijke “Judas” tot de laatste groep rekenen. De enige nummers die toch wel aardig zijn, zijn haar andere singles, en ook nog “Marry the Night” en “You and I”, maar zelfs deze nummers zijn niet erg aantrekkelijk om te beluisteren. Het is zeker een vooruitgang, maar de slechte nummers overheersen en maken ook dit album voor mij weer onbeluisterbaar.

Guus Meeuwis – Armen Open
Nederpop, je moet er maar van houden. Zelf ben ik niet zon Nederpop fan, hoewel ik sommige bands en zangers dan wel weer kan waarderen. In dit rijtje artiesten die ik wel goed vind, vindt je onder andere Blof, Jurk en Guus Meeuwis! Met de laatstgenoemde ben ik opgegroeid, Guus Meeuwis was mijn allereerste concert, mijn eerste eigen cd en ik heb lang veel naar zijn cd’s geluisterd. De laatste jaren is dat een stuk minder geworden, vanwege het ontdekken van andere muziek. Zijn cd is weer vergelijkbaar met zijn vorige cd’s, alleen speelt zijn band een grotere rol en de ballads een kleinere. Guus’ stem is weer ijzersterk en de grotere rol van de band maakt deze cd misschien zelfs nog wel wat beter dan zijn vorige plaat.

OST: The Lion King III
Eigenlijk is dit The Lion King 1,5, het verhaal is eigenlijk hetzelfde als van deel 1, alleen dan vanuit de ogen van Timon en Pumbaa. Zeker vermakelijk, maar net zoals deel 2 lang niet zo goed als het origineel. Ook bij de soundtrack is dit zo: zonder de film klinkt de soundtrack eigenlijk helemaal nergens naar. Toch bevat het een aantal leuke nummers: zo heb je “Diggah Tunnah Dance”, maar zoals eerder gezegd zijn deze vooral leuk als je de film kijkt of hebt gezien. Het album heeft gelukkig ook nog “Hakuna Matata” erop staan, maar dit is wel precies dezelfde als van deel 1. Ook erg leuk zijn de covers van “The Lion Sleeps Tonight” en het thema van de film “The Good, The Bad and The Ugly”. Helaas geen hele sterke soundtrack dus, maar deze twee laatste nummers zijn toch wel de moeite waard om te luisteren.

Mijn Top 40:
Foster the People – Pumped Up Kicks
Een hele nieuwe band, ze bestaan pas sinds 2009 en hebben dit jaar pas hun eerste officiële muziek uitgebracht. De indieband heeft van hun nummer Pumped Up Kicks een single gemaakt nadat het nummer veel op youtube bekeken werd. Een erg goed nummer!

James Blunt – I’ll Be Your Man
Na het grote succes van zijn single “Stay The Night” en het floppen van zijn tweede single heeft James Blunt de derde single van zijn nieuwe album uit. Het nummer heeft een lekker gitaarriedeltje en klinkt erg lekker. Toch verwacht ik niet dat het het succes van Stay The Night zal overtreffen, voornamelijk omdat deze single erg vergelijkbaar is met I’ll Be Your Man. Toch heeft Blunt met deze single wel weer kans om een hit te scoren, en het is zeker geen verkeerd nummer voor een derde single!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 3 Foo Fighters Walk
2 11 2 Alex Clare Too Close
3 5 4 The Wombats Techno Fan
4 2 7 Jonathan Jeremiah Happiness
5 4 3 Train Save Me San Francisco
6 14 2 Tim Knol Gonna Get There
7 3 10 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
8 9 5 Swedish House Mafia Save The World
9 17 2 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
10 6 7 De Staat I’ll Never Marry You
11 8 6 Marike Jager Traveller
12 7 6 Julian Perretta Stitch Me Up
13 10 5 Elbow Open Arms
14 12 11 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
15 NE 1 Foster the People Pumped Up Kicks
16 22 2 Big Talk Getaways
17 13 5 Adele Turning Tables
18 18 7 Dazzled Kid Yes, No, Maybe
19 15 9 Martin Solveig ft. Kele Ready 2 Go
20 20 13 Kings of Leon The Immortals
21 16 10 The Hoosiers Bumpy Ride
22 29 2 Mads Langer Microscope
23 23 5 DeWolff Fever
24 NE 1 James Blunt I’ll Be Your Man
25 21 9 Taio Cruz Telling The World
26 26 5 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
27 24 10 White Lies Strangers
28 31 3 Lady Antebellum Just A Kiss
29 19 7 Plain White T’s Boomerang
30 33 2 Gavin DeGraw Not Over You
31 25 4 Diggy Simmons ft. Bruno Mars Click Clack Away
32 27 16 The Script If you ever come back
33 32 6 LMFAO Party Rock Anthem
34 28 16 Chris Brown Beatiful People
35 30 4 Simple Plan ft. Natasha Bedingfield Jet Lag
36 34 3 Lady Gaga Edge of Glory
37 37 4 The Strokes Under Cover of Darkness
38 36 7 Panic! At the Disco Ready to Go
39 38 9 Kraak & Smaak Call Up To Heaven
40 35 8 Tony Junior & Nicolas Nox You Ain’t Seen Nothing Yet

Acties

Information

Eén reactie

7 06 2011
Michiel

Weer een leuke MusicUpdate om te lezen: beetje humor, persoonlijke touch (Guus Meeuwis eerste concert en eigen cd) en informatief (ongelooflijk waar meneer Zimmer aan meegedaan heeft).
Goed, blogtitelsuggesties: JursUltimateReviewsOfMusic (Jurom); Press Play for Music Reviews; Something about …Jur Music; Whatever Music Update; Jur and the Temple of Music; Raiders of the lost Music (of ‘Raiders of the best Music’); Jurs Music Wars. Nou ja, kijk maar

Plaats een reactie