Weekly Music Update #13

21 05 2011

Oei, slechte voortekenen voor deze blog: het is precies mijn dertiende blog, en een predikant heeft ook nog eens aangekondigd dat de wereld vandaag zal vergaan. Fijn is dat… Maarja, gelukkig ben ik niet zo (bij)gelovig, en ik verwacht dat er wel weer niets zal gebeuren… Dus toch maar een nieuwe muziekupdate! Maar eerst het nieuws: Het nieuwe album van Muse wordt softer, en zal in 2012 uitkomen. Aankomende herfst begint de band al met opnemen. Na een dag van de release van Anouk’s nieuwe album is het album al platina! Uit onderzoek naar het verband tussen muziek en rijgedrag is bekend geworden dat je door tijdens het rijden naar bands als Coldplay en Adele te luisteren, rustiger rijdt. Door bands als Beastie Boys en The Prodigy ga je juist agressiever rijden. Als laatste nog iets over het songfestival: het winnende nummer was Running Scared van Ell & Nikki. Niet echt een goed nummer, maar daar denkt de rest van Europa blijkbaar anders over… Oja, als laatste wil ik nog de nieuwe clip van “Save the World” laten zien, een erg bijzondere en aparte clip. Terug naar de releases van deze week (een geniale cd van Dotan!), en een Something About over muzikale apps. En nu maar hopen dat we niet over drie uurtjes allemaal dood zijn…

Dotan - Dream Parade

Something about… Musical Apps
Je kent ze wel, de apps, applications voluit. Bijna elke moderne telefoon heeft er tegenwoordig een, er zijn al meerdere stores verschenen (appstore, android market, nokia store etc.), met natuurlijk ook veel apps over muziek! Omdat ik zelf enkel een ipod touch heb, zal wel een groot aantal apps uit de appstore komen, maar ik zal ook proberen een aantal apps van andere stores te bespreken. Bijna in elke store heb je wel de apps Shazam en Soundhound, als je mobiel/ipod een microfoon heeft en je een nummer hoort kun je hiermee kijken welk nummer dit is. Erg handig als je de artiest van dat ene leuke liedje wil weten! Een van mijn favoriete apps is de muzikale game Tap Tap Revenge (android en apple), een soort guitar hero, maar dan moet je de noten aantikken. Het werkt erg goed, en het aanbod aan liedjes is erg groot! Natuurlijk heb je ook apps die andere diensten met muziek ondersteunen, zoals youtube, soundcloud en 22tracks (waar ik eerder al over blogde). TuneWiki is erg handig bij het afspelen van muziek op je iPod, het geeft lyrics, informatie over de artiest en verwante nummers. Je hebt ook nog apps die speciaal ontwikkeld zijn om nieuwe muziek te ontdekken, zoals Discovr en Album Scout. Vooral die eerste is interresant: je voert één artiest in die je leuk vindt, en hij maakt een soort van woordweb van artiesten die vergelijkbaar zijn. Tik weer één van deze artiesten aan, en ook hierbij komt een web van artiesten. Als je dubbel tapt op een artiest krijg je hier meer informatie over. Een erg handige manier om nieuwe muziek te ontdekken! Als allerlaatste wil ik toch Spotify noemen, de geniale muziekdienst die je muziek direct streamt. Helaas heb je voor de mobiele spotify een abonnement van 10 euro per maand nodig, maar ook de gratis dienst van spotify is zeker een aanrader: 20 uur gratis muziek per maand, en ook nog eens compleet legaal! Volop aanbod dus, van die muzikale apps.

Cd-recensies:
Dotan – Dream Parade
Dotan heeft een geniale stem, erg fijn gitaarspel en ook hele fijne nummers. Dotan is volgens zijn platenlabel lekker eigenwijs, en doet wat hij zelf wil op zijn album: dat maakt de nummers ook zo uniek en fijn om te luisteren. De cd bevat meer geniale liedjes als zijn single “This Town” en is dus een prachtige debuut cd van deze Singer-Songwriter.

Mads Langer – Behold
Deze cd klinkt voor mij toch beter dan gedacht: Ik verwachte meer nummers als You’re Not Alone, maar het album is heel verschillend. Sommige nummers zijn echt geniaal, terwijl andere nummers weer helemaal nergens naar klinken. De single Microscope klinkt wel weer lekker, dus dat is dan wel weer leuk.

Tim Knol – Days
De debuut-cd van Tim Knol werd overal lovend ontvangen, en is erg populair geworden. Nu heeft Knol eindelijk zijn tweede cd uit, en ook hierover zijn de critici weer lovend. Je begrijpt dit meteen als je dit album luistert, de liedjes zijn weer geniaal en het is gewoonweg een hele goede cd! De single “Gonna Get There” en het nummer “Days” klinken weer geniaal, en naast nummers die een beetje klinken als zijn debuut Tim Knol ook aan het experimenteren geslagen met geniale nummers als “Shallow Water” en “Glory Days, Golden Years”. Het hele album is ook al helemaal te beluisteren op Spotify!

Soundtrack: The Lion King II
Het eerste wat opvalt als je deze soundtrack opzet is dat hij veel korter is dan die van deel 1. Ook staat er maar één nummer van Hans Zimmer op, namelijk “He Lives in You”, ook het enige nummer wat echt zo sfeervol klinkt als de soundtrack van deel 1. De links met deel 1 zijn snel te leggen: He Lives in You heeft veel weg van The Circle of Life, “My Lullaby” lijkt op Be Prepared, “Upendi” heeft wel wat weg van Hakuna Matata en I just Can’t Wait To Be King en “Love Will Find a Way” is de nieuwe Can You Feel the Love Tonight. Dan heb je nog “We Are One” en “He is not one of us”, allemaal aardige liedjes maar niet zo geniaal als de soundtrack van deel 1. Ik wil Hans Zimmer met zijn geniale soundtracks!

Mijn Top 40:
Alex Clare – Too Close
Dubstep begint over heel de wereld steeds populairder te worden: hier in Nederland hebben we op de radio eigenlijk alleen nog maar James Blake in dat genre gehoord, maar misschien kan deze zanger daar verandering in brengen. Met zijn single Too Close is hij 3fm Megahit, en het nummer is ook geniaal. Luisteren dus!

Lady Gaga – Hair
Gaga is nu officieel een hele nieuwe weg in geslagen: haar singles die vergelijkbaar zijn met haar vorige album zijn floppen compleet, terwijl haar nieuwe stijl juist heel erg populair wordt. Ook haar nieuwe single “Hair” is weer onder haar nieuwe stijl in te delen, en klinkt, voor Lady Gaga, weer een stuk beter. Alweer een stap vooruit voor Gaga!

Maroon 5 ft. Lady Antebellum – Out of Goodbyes
Je ziet het niet vaak dat twee volledige bands met elkaar samenwerking gaan, maar dat is toch gebeurd, met dit prachtige resultaat. Door recensenten werd dit nummer al als hoogtepunt van het album van Maroon 5 bestempeld, en terecht. De muziekstijlen combineren goed en dat maakt deze single heerlijk om naar te luisteren.

Parachute – Kiss Me Slowly
Met Lady Antebellum is de Country Pop in Amerika weer helemaal terug. Nu produceren de twee mannen van deze band de cd van een nieuwe Country-Pop band, genaamd Parachute. Iets minder country dan LA zelf, maar de invloed is goed te horen. In Amerika zal dit nummer dan ook zeker goed scoren, maar hier in Nederland is dat nog maar de vraag, omdat Lady Antebellum hier ook geen hits weet te scoren.

Big Talk – Getaways
Eerder vertelde ik al over het soloproject van The Killers-drummer Ronnie Vannucci, genaamd Big Talk. Nu is de eerste single uit, en het geluid van The Killers is hier minder goed terug te horen dan op de solo-cd van Brandon Flowers. Toch is de invloed zeker te horen, en het klinkt verrassend goed! Hier wil ik wel meer van horen!

Gavin DeGraw – Not Over You
Zijn nieuwste single klinkt weer heel anders dan we van hem gewend zijn: De meeste mensen kennen hem van In Love With a Girl en I Don’t Wanna Be, waar de gitaren een grote rol speelden. Bij zijn nieuwe single speelt een piano door het liedje heen, wat het al meteen heel anders maakt dan zijn vorige singles. Door de piano klinkt ook zijn stem ineens een stuk minder zeurderig, en maakt dit nummer dus erg radiovriendelijk.

dw vw aw Artiest Nummer
1 16 2 Foo Fighters Walk
2 1 6 Jonathan Jeremiah Happiness
3 2 9 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
4 9 2 Train Save Me San Francisco
5 8 3 The Wombats Techno Fan
6 3 6 De Staat I’ll Never Marry You
7 4 5 Julian Perretta Stitch Me Up
8 5 5 Marike Jager Traveller
9 19 4 Swedish House Mafia Save The World
10 11 4 Elbow Open Arms
11 NE 1 Alex Clare Too Close
12 6 10 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
13 12 4 Adele Turning Tables
14 NE 1 Tim Knol Gonna Get There
15 7 8 Martin Solveig ft. Kele Ready 2 Go
16 10 9 The Hoosiers Bumpy Ride
17 NE 1 Maroon 5 ft. Lady Antebellum Out of Goodbyes
18 13 6 Dazzled Kid Yes, No, Maybe
19 18 6 Plain White T’s Boomerang
20 14 12 Kings of Leon The Immortals
21 17 8 Taio Cruz Telling The World
22 NE 1 Big Talk Getaways
23 25 4 DeWolff Fever
24 20 9 White Lies Strangers
25 21 3 Diggy Simmons ft. Bruno Mars Click Clack Away
26 32 4 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
27 23 15 The Script If you ever come back
28 22 15 Chris Brown Beatiful People
29 NE 1 Mads Langer Microscope
30 36 3 Simple Plan ft. Natasha Bedingfield Jet Lag
31 29 2 Lady Antebellum Just A Kiss
32 28 5 LMFAO Party Rock Anthem
33 NE 1 Gavin DeGraw Not Over You
34 24 2 Lady Gaga Edge of Glory
35 26 7 Tony Junior & Nicolas Nox You Ain’t Seen Nothing Yet
36 33 6 Panic! At the Disco Ready to Go
37 31 3 The Strokes Under Cover of Darkness
38 30 8 Kraak & Smaak Call Up To Heaven
39 35 2 Flo Rida ft. Pitbull Turn Around Part 2
40 34 15 Train Marry Me

Acties

Information

Plaats een reactie