Weekly Music Update #12

14 05 2011

Alweer wat geëxperimenteer met mijn blog: de nieuws alinea zwerfde al een aantal weken overal tussendoor, maar aangezien de echte liefhebbers dit nieuws zelf ook volgen zal ik alleen nog maar het belangrijkste nieuws bespreken, en waarschijnlijk hier in de inleiding. Het draait immers om de muziek zelf. Bij deze het eerste nieuwtje: ik heb de eerste stap genomen om zelf een website te gaan maken, ik heb Joca er namelijk al over gemaild! Veel meer heb ik er nog niet aan gedaan, en het duurt waarschijnlijk dus nog wel een tijdje voordat hij er daadwerkelijk is. Toch nog wat nieuws: Quentin Taratino wil graag Lady Gaga in één van zijn films hebbe en Johnny Depp gaat samen met Aerosmith-frontman Steven Tyler een nummer opnemen. Terug naar de muziek zelf! De nieuwe singles en cd’s staan alweer voor je klaar, net zoals een hele vette something about over de remixer Chew Fu. De soundtrack van de Lion King films zal ik ook de komende weken bespreken: deze waren in mijn kinderjaren mijn favoriete films en ik keek ze soms wel meerde keren per maand.

Lion King Sunset

Something about… Chew Fu
Afgelopen donderdag was Chew Fu in de wereld draait door. Hij begon als saxofonist op het conservatorium en zat in een niet erg succesvolle band, en omdat het in Nederland niet echt wilde lukken met zijn platenlabels is hij naar New York verhuisd. Hij had toen al een passie voor Blues en Jazz (dus met je hart spelen), maar in NY kwam hij erachter dat deze artiesten tegenwoordig allemaal rappers en hip-hop artiesten zijn. Hier werd hij ontdekt door P. Diddy, maar na een tijdje begon Chew Fu er al genoeg van te krijgen en wilde weer eens wat nieuws proberen: hij combineerde House en Rap, maar kreeg hier veel kritiek op van andere muzikanten. Daarna is hij nog meer gaan experimenteren met muziek en kwam er zo achter dat hij remixen heel leuk vindt. Vanaf 2003 is hij zijn geremixte (hij noemt ze trouwens gerefixt, omdat hij er geen compleet nieuw liedje van maakt, maar het oude liedje naar zijn idealen maakt) liedjes via zijn blog gratis gaan weggeven (wat hij trouwens nog steeds doet), en pas in 2009 werd zijn muziek herontdekt: tijdens een modeshow van Dolce & Gabana werd zijn remix van Kanye West gedraaid. Kanye West zelf, die helemaal van niks wist, zat ook in de zaal en wilde wel meer over deze Remixer weten, en Chew Fu ontwikkelde steeds meer contacten. Hij werd gevraagd om met Lady Gaga te touren (wat hij overigens afwees) en hij produceerde een nummer van haar. Tegenwoordig heeft hij nog meer contacten in de muziekwereld en hij refixt er flink op los. Een aantal refixen die je zeker gehoord moet hebben zijn: de telephone refix waarmee hij beroemd is geworden in de US, de Use Somebody Refix van Kings of Leon en Rihanna’s Rude Boy refix. Zonder twijfel is hij de beste rem/fixer van dit moment.

Soundtrack: The Lion King I
Deze soundtrack is gemaakt door Hans Zimmer, en bevat veel liedjes geschreven door Elton John. De soundtrack is al vrij gedateerd (1994!), maar is nog steeds prima te beluisteren. De liedjes blijven geniaal, vooral als je zoals ik de films vaak gezien hebt (omdat alle liedjes in de film zitten, de film is als een soort musical). De cd begint met de magistrale openingstrack “The Circle of Life” die tevens achter de openingsscène van de film zit. Daarna gaat het meteen door naar het vrolijke “I Just Can’t Wait To Be King” en het duistere “Be Prepared”. Daarna komt mijn favoriet, namelijk Hakuna Matata! En ik ben zo vrij om een vriend te citeren: “Hakuna matata is eigen La Dolce Vita voor de 90’s” en daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Het eerste deel van de soundtrack eindigt met het liefdesliedje “Can You Feel The Love Tonight”, opgevolgd door een aantal geniale instrumentale liedjes van Hans Zimmer. Hierna beginnen de originele versies van Elton John, ook zeker de moeite om te beluisteren. Na zijn versie van The Circle of Life, I Just Can’t Wait to be King en Can You Feel The Love Tonight is de soundtrack voorbij.  Een heerlijke soundtrack!

Cd-recensies:

The Baseballs – Strings ‘n’ stripes
Één album met dit soort covers was leuk, maar hun nieuwe album is helaas meer van hetzelfde. Eigenlijk is het zelfs een stap achteruit: de liedjes die erop staan zijn minder bekend en hebben grotendeels dezelfde opbouw. Bij hun vorige album vond je nog veel variatie, maar het lijkt wel alsof ze hun tweede album op de automatische piloot gemaakt hebben, want elk liedje lijkt wel hetzelfde. Zonde, want de originele formule is zo goed, maar misschien hadden ze het ook beter bij één album kunnen laten.

Fleet Foxes – Helplessness Blues
Dit album is wereldwijd heel erg positief ontvangen en kreeg vele lovende recensies en hoge waarderingen. Het is zeker ook mooie muziek, maar vooral qua tekst heel indrukwekkend. De teksten van deze liedjes zijn bijna geen teksten meer te noemen, maar hele volwaardige gedichten. Ook de muziek is erg uniek en luistert erg prettig. Natuurlijk weet ik niet wat er allemaal achter de cd zit (de diepere betekenis enz0), maar ook zonder dat je dat weet is dit zeker een aanrader.

Anouk – To Get Her Together
Anouks nieuwe album is duidelijk een stuk somberder dan haar vorige albums, wat natuurlijk alles te maken heeft met haar scheiding van haar man Dox en het vreemdgaan van hem. Daarom vindt ik dit album een van haar mindere albums. For Bitter or Worse was duidelijk iets vrolijker, en dus naar mijn mening een beter album.

Mijn Top 40:

Lady Gaga – Edge of Glory
Haar single Judas is in Lady Gaga termen geflopt (bijna nergens de hitlijsten bereikt!), en dat is maar goed ook, want het was een vreselijk nummer. The Edge of Glory werd afgelopen week uitgebracht als voorproefje voor het album, maar de single werd wereldwijd zo positief ontvangen en gedownload dat er besloten is om ook dit liedje een single te maken. The Edge of Glory is qua zang vergelijkbaar met Born This Way, maar de muziek is iets steviger en heeft een hele andere stijl. Na Judas een zeker welkome single!

Foo Fighters – Walk
Echt het gaafste nummer van het nieuwe album van de Foo Fighters, en nu ook op single uitgebracht! Het nummer is iets minder schreeuwerig als Rope, en heeft echt een fantastisch gitaarspel. Een geweldig nummer van de Foo Fighters!

Train – Save me San Francisco
Al een tijdje uit, maar hij wil nog nergens aanslaan. Nu is ook de videoclip uitgekomen, en het zou zonde zijn als dit nummer nergens zou scoren. Het is namelijk een heel goed nummer! Natuurlijk niet zo goed als de grote internationale hit Hey Soul Sister, maar wel een van de beste nummers van het album. Dus radiostations: geef dit nummer een kans!

Flo Rida ft. Pitbull – Turn Around Part 2
Wat doe je als de eerste single van je album compleet flopt over de hele wereld? Natuurlijk, je brengt hem gewoon opnieuw uit. Maar dit is niet zomaar een rerelease, maar een part 2. Pitbull doet dit keer mee aan het liedje, en het lijkt wel alsof een of andere dj dit liedje flink gemixt heeft. Dit maakt het liedje alleen nog maar beter. Dit liedje is trouwens ook de titelsong voor de film The Hangover 2, wat de populariteit van dit liedje ook zeker ten goede zal doen.

Lady Antebellum – Just A Kiss
Hier in Nederland staat de countrygroep Lady Antebellum nog steeds bekend als one-hit-wonder, terwijl ze zeker nog singles uitbrengen. Van hetzelfde album als “Need You Now” zijn er nog 2 singles uitgekomen die in Nederland niet gedraaid zijn, maar in Amerika zijn ze wel nog steeds heel populair. Ook Just a Kiss zal sowieso in de VS goed scoren, maar of deze in Nederland gedraaid gaat worden is nog maar de vraag…

dw vw aw Artiest Nummer
1 3 5 Jonathan Jeremiah Happiness
2 1 8 Owl City ft. B.o.B. Alligator Sky
3 2 5 De Staat I’ll Never Marry You
4 11 4 Julian Perretta Stitch Me Up
5 8 4 Marike Jager Traveller
6 5 9 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
7 7 7 Martin Solveig ft. Kele Ready 2 Go
8 19 2 The Wombats Techno Fan
9 NE 1 Train Save Me San Francisco
10 6 8 The Hoosiers Bumpy Ride
11 22 3 Elbow Open Arms
12 16 3 Adele Turning Tables
13 9 5 Dazzled Kid Yes, No, Maybe
14 12 11 Kings of Leon The Immortals
15 10 13 Adele Someone Like You
16 NE 1 Foo Fighters Walk
17 4 7 Taio Cruz Telling The World
18 14 5 Plain White T’s Boomerang
19 24 3 Swedish House Mafia Save The World
20 13 8 White Lies Strangers
21 23 2 Diggy Simmons ft. Bruno Mars Click Clack Away
22 18 14 Chris Brown Beatiful People
23 17 14 The Script If you ever come back
24 NE 1 Lady Gaga Edge of Glory
25 28 3 DeWolff Fever
26 21 6 Tony Junior & Nicolas Nox You Ain’t Seen Nothing Yet
27 15 10 The Wombats Anti-D
28 20 4 LMFAO Party Rock Anthem
29 NE 1 Lady Antebellum Just A Kiss
30 25 7 Kraak & Smaak Call Up To Heaven
31 27 2 The Strokes Under Cover of Darkness
32 26 3 Go Back To The Zoo Smoking on the Balcony
33 30 5 Panic! At the Disco Ready to Go
34 32 14 Train Marry Me
35 NE 1 Flo Rida ft. Pitbull Turn Around Part 2
36 31 2 Simple Plan ft. Natasha Bedingfield Jet Lag
37 33 3 Cold War Kids Finally Begin
38 29 9 Rihanna California King Bed
39 35 9 Alex Gaudino ft. Kelly Rowland What a Feeling
40 38 9 Neon Trees Your Surrender

Acties

Information

Eén reactie

1 06 2011
Joly

Hoi Jur,

Leuke blog.
Hopelijk gaat het je lukken je eigen blog te beginnen.

groetjes, Joly

Plaats een reactie