Weekly Music Update #8

10 04 2011

Sorry voor de late blog, maar vanwege een excursie naar Parijs vrijdag en het bijslapen zaterdag heb ik helaas nog weinig tijd gehad om wat te schrijven. Wel is er veel nieuws deze week (weer zoveel dat ik ze opgedeeld heb), maar ook weinig nieuwe cd’s en singles. Daarom deze week een iets kortere muziekblog! En om de vertraging niet nog groter te maken, zal ik de top 40 en cd releases morgen of overmorgen toevoegen, dus hou de blog nog even in de gaten als je hem gelezen hebt!

Update: Cd recencies, singles en top 40 zijn toegevoegd, dus nu is hij compleet. Ook is de afbeelding aangepast. Volgende week waarschijnlijk weer iets minder muzieknieuws en iets meer muziek! (als er tenminste genoeg uitgebracht wordt)

Nieuws:
Aanstaande zaterdag is het Record Store Day! RSD komt oorspronkelijk uit Amerika en vind altijd de derde zaterdag van April plaats. Op deze dag staan onafhankelijke platenwinkels centraal, en vindt je in veel cd winkels exclusieve releases, optredens in de winkels en veel acties! Ook in Nederland wordt het sinds 2010 gevierd, en aanstaande zaterdag is het dus weer zo ver: de tweede Nederlandse editie! Tim Knol is dit jaar de ambassadeur in Nederland, en er zijn veel speciale releases. Het opmerkelijkst zijn de volgende dingen: Eefje de Visser probeert een wereldrecord te vestigen door zoveel mogelijk in-store optredens te houden op één dag, de Foo Fighters maken speciaal voor Record Store Day een heel album met covers en er zal van Queen ook nieuw materiaal uitgebracht worden! Uit de beginjaren van de band zullen de nummers “Keep Yourself Alive” (oorspronkelijke debuutsingle, nooit uitgebracht) en “Stone Cold Crazy” (eerste live optreden, ook nooit uitgebracht) te koop zijn! Hier in Kroese Arnhem komen onder andere De Staat, Go Back to The Zoo en Marike Jager! Het programma van heel Nederland is hier te bekijken. Zelf ga ik in ieder geval proberen om De Staat en Go Back To The Zoo te zien!

De Schaal van Rigter (jaarlijke muziekprijs van 3fm voor de meestgedraaide single op 3fm) is dit jaar naar A Silent Express gegaan. Het gaat om de single “Will I Be Around” die op veel radiostations gedraaid werd, en eerder werd de prijs al gewonnen door artiesten als Ilse Delange, VanVelzen en Caro Emerald. Artiesten zien deze prijs vaak als bevestiging van hun succes. De prijs werd gisteren door Guus Meeuwis uitgereikt tijdens de ochtendshow van Giel Beelen.
Afgelopen dinsdag zat oprichter van muziekdienst 22 tracks, Venz, bij de wereld draait door, een mooie gelegenheid om het over website en iphone app van 22 tracks te hebben. 22 tracks werkt eigenlijk heel simpel: in verschillende genres worden er afspeellijsten gemaakt (22 natuurlijk) elk bestaande uit 22 nummers. Deze playlists worden samengesteld door een aantal Nederlandse Dj’s en muziekkenners en zijn altijd te beluisteren op de website en in de iphone-app. De muziek is vaak nog erg nieuw en onbekend, en daarom zeer interessant om te luisteren! De app is helaas sinds afgelopen maandag niet meer gratis (vanwege dure kosten voor rechten), maar via het internet zijn ze nog wel altijd gratis te beluisteren.
Coldplay  is gevraagd om de olympische spelen in Londen van 2012 te openen. Als Coldplay ermee instemt zullen ze een nummer spelen dat speciaal voor de Spelen is geschreven, genaamd “Welcome Song”. Ook zijn Joss Stone en Muse gevraagd voor de openingsceremonie, die geregisseerd wordt door Danny Boyle (van de films “Trainspotting” en “Slumdog Millionaire”). Ik ben erg benieuwd hoe dit nummer gaat worden!

Something about… La musique Francaise:
Eergisteren ben ik met school op excursie naar Parijs geweest, natuurlijk “Aux Champs Elysées” en na de “Soir de Paris” zijn we weer terug gegaan naar Holland, en daarom is mijn blog dus ook zo laat. Het was natuurlijk een hartstikke leuke dag, en daarom wilde ik hier de Franse popmuziek bespreken. Natuurlijk is hier heel veel over te vertellen, dus ik zal het maar bij de Franse muziek van nu houden. Je hebt natuurlijk de echte Franse zangers, als Patrick Bruel (Casser la Voix) en Edith Piaf (Non Je Ne Regrette Rien), maar deze kom je weinig buiten Frankrijk in de hitlijsten tegen. Wel kom je buiten Frankrijk vaak dance en elektro pop met Franse oorsprong tegen. Zo heb je de oude Daft Punk (Around the World, One More Time) en heb je iets recenter Stromae en Martin Solveig. Stromae (eigenlijk geen Fransman, maar een Franse Belg) had in heel Europa een grote hit met “Alors on Danse”, en nu probeert hij in het buitenland geen one hit wonder te blijven door veel singles uit te brengen (House’lleluja, Te Quiero) tot nu toe zonder veel succes buiten België. Ook de Franse DJ Martin Solveig is doorgebroken, maar dan met het Engelstalige nummer “Hello”. Nu heeft hij zijn tweede Engelstalige nummer “Ready 2 Go” uitgebracht. Ik ben heel erg benieuwd of het een van de twee dj’s lukt om een tweede hit te scoren in het buitenland!

Nieuws (2):
Er zijn weer nieuwe Serious Talents bekend gemaakt! De nieuwe zijn Gers met “Morgen ben ik rijk”, Milkbar met“Accident”, Souldiers met “Down On Me” en Pioneers of Love met “Walhalla”. Gers is een Rotterdamse hiphopper met een zachte G, Milkbar kwam al eerder bij dwdd en brengt over een half jaar hun debuutcd uit. The Souldiers bestaan uit 2 zussen en een broer, en deze klinkt ook al erg lekker! En ook de Pioneers of Love klinken erg lekker, dus de serious talents zijn weer erg geslaagd deze maand!
Maandag 4 april, afgelopen maandag, was het helaas de allerlaatste uitzending van tmf op tv. Vanaf nu zal er op die zender eerst een kinderzender komen (kindernet), en daarna meteen Comedy Central, dus tmf is nu definitief van de buis. Het blijft toch zonde: nu is er geen goede tv zender met muziek meer, want mtv draait gewoon bijna geen muziek meer, en alleen nog maar (in mijn ogen) slechte reality series.
Zondag vonden de jaarlijkse Academy of Country Music Awards weer plaats. Taylor Swift heeft de prijs gewonnen voor beste entertainer, de enige prijs die door het publiek wordt gekozen in plaats van door muziekdeskundigen. Andere grote winnaars zijn Lady Antebellum (beste groep en album), Miranda Lambert (Beste zangeres en single) en Brad Paisly (Beste Zanger). Mijn persoonlijke favoriet uit de country muziek is toch wel Lady Antebellum, omdat de stemmen van de bandleden zo heerlijk samenkomen, en het geen pure Country, maar meer Countrypop is.

Cd-recensies:

Foo Fighters – Wasting Light
Zelf ben ik erg enthousiast over de nieuwe cd van de Foo Fighters , omdat de gitaren iets minder de overhand hebben dan op andere  cd’s van de band. Ook de stem lijkt iets prettiger te klinken. Zou dat aan de autotune liggen of aan de andere keuze van de nummers? Mij maakt het niet uit, nu weet ik tenminste zeker dat ik deze ook moet zien op pinkpop!

Marike Jager – Here Comes The Night
Een singer-songwriter waar ik tot voor kort nog niks over gehad had, maar wat heeft ze toch een fijne stem! “Traveller” is al een heerlijke single, en dit is ook nog eens een prachtig album!

Mijn top 40:

Tony Junior & Nicolas Nox – You Ain’t Seen Nothing Yet
Een lekkere sample (van de Backman Turner Overdrive), een goede dancebeat en wat vrouwelijke vocals vormen samen dit geniale liedje. De twee dj’s hebben eerder al een hit gehad met het liedje “Wie is Loesje?” en blijkbaar hebben ze door dat het combineren van oude liedjes en lekkere dancebeats bijna gegarandeerd succes oplevert!

Anouk – Down & Dirty
Haar single “Killer Bee” was nog een voorproefje van Anouk’s nieuwe album “To Get Her Together”. Het nummer gaat over haar scheiding met haar man Dox. Over de schrijving was onlangs nog een documentaire op tv, genaamd “Unorthadox: Who the f*ck is Dox?”.

WoodKid – Iron
Ik heb hem al eerder genoemd, maar omdat deze single toch zon ongelooflijk gave clip heeft wil ik hem toch nog even noemen. Een vrij duister nummer met een hele mystieke sound, maar daarom niet minder interessant. En ook de clip is vrij duister, maar ook erg uniek!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 4 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
2 2 6 Kings of Leon The Immortals
3 3 8 Adele Someone Like You
4 8 3 The Hoosiers Bumpy Ride
5 18 3 Handsome Poets (We Can’t Be) Saints
6 15 2 Taio Cruz Telling The World
7 10 3 White Lies Strangers
8 4 9 The Script If you ever come back
9 7 5 The Wombats Anti-D
10 6 6 Take That Kidz
11 5 9 Chris Brown Beatiful People
12 11 9 Train Marry Me
13 9 4 Neon Trees Your Surrender
14 21 2 Martin Solveig ft. Kele Ready 2 Go
15 12 8 Manic Street Preachers Postcards from a young man
16 22 2 Simple Plan Can’t Keep My Hands Of You
17 17 3 Owl City ft. Shawn Chrystopher Alligator Sky
18 25 3 Linkin Park Burning the Skies
19 NE 1 Tony Junior & Nicolas Nox You Ain’t Seen Nothing Yet
20 14 5 Selah Sue Crazy Vibes
21 13 4 Racoon No Mercy
22 NE 1 Anouk Down & Dirty
23 16 9 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
24 19 4 Alex Gaudino ft. Kelly Rowland What a Feeling
25 29 2 Kraak & Smaak Call Up To Heaven
26 27 6 Mcfly That’s The Truth
27 20 5 Morning Parade A&E
28 24 5 Mona Teenager
29 23 9 Bruno Mars The Lazy Song
30 26 9 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
31 31 4 Naked and Famous Young Blood
32 30 9 Lola Kite Everyting’s Better
33 28 4 Rihanna California King Bed
34 32 9 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
35 33 2 Kensington Let Go
36 34 4 Alain Clark & Jaqueline Wherever I Go
37 36 9 Miss Montreal Feel
38 37 9 Graffiti6 Starlight
39 35 3 Mohombi ft. Nicole Sherzinger Coconut Tree
40 38 9 Adele Set fire to the Rain

Acties

Information

Eén reactie

16 04 2011
Michiel

TMF van de buis, geen muziekzender meer in de standaard zenderpakketten. Het is eeuwig zonde. Hoe vaak ik niet nieuwe muziek ontdekt door een toevallige clip die voorbij kwam. Zo stond ik ooit bij de kapper, met strak en net kort geknipt kapsel, geboeid te luisteren/kijken naar Creed voordat ze groot werden. TMW schijnt verder te gaan op internet, dat zo steeds meer een vluchtoord wordt voor dat wat net buiten de mainstream valt. Of eigenlijk moet ik zeggen voor dat waarmee niet genoeg reclame inkomsten worden gegenereerd. Money rules, ook op tv.

Plaats een reactie