Weekly Music Update #7

2 04 2011

Deze week weer lekker veel muzieknieuws en nieuwe cd’s. Het aantal nieuwe singles was helaas wat minder, maarja dat komt hopelijk volgende week wel weer. Deze week is er zelfs zoveel nieuws, dat ik het maar in 2 delen heb opgedeeld! Ik wil trouwens nog wat aandacht geven aan de volgende sites, die allen zeer interessant zijn voor muziekliefhebbers: zo kijk ik heel vaak op futuremusiccharts, hier vind je veel nieuwe singles, hitlijsten en ander muzieknieuws. Verder volg ik muzieknieuws op 3fm en nu.nl en bekijk ik de meeste hitlijsten op dutchcharts en de site van de mega top 50. De top 40 is meestal als eerste hier te vinden: meestal zijn maandagavond al de hoofdlijnen bekend en staat hij dezelfde avond (meestal laat) helemaal online.

Nieuws:
Er zijn weer nieuwe namen bekend gemaakt voor pinkpop! Versaemerge, een band die waarschijnlijk niemand iets zegt omdat pinkpop hun livedebuut is (en qua muziekstijl vergelijkbaar met Paramore), Eliza Doolittle, met heel erg  vrolijke liedjes en Cage the Elephant met lekkere alternatieve muziek!!! Maakt het programma alleen nog maar beter!

Gisteravond was het bij ons op school culturele avond (een avond waarbij leerlingen een eigen act doen, zoals zingen, dans of bandjes), waarbij ook veel liedjes voorbij kwamen. Leuke liedjes waren oa. een cover van “Mad World” (door pop-rockband Careless, die een magische truc deden door tijdens het liedje onderling van instrumenten te ruilen!) en het gebruik van “Bright Lights, Bigger City” en “Set Fire To The Rain” bij de jongleeract van Rik (zie zijn site). Andere liedjes die voorbij kwamen zijn “Lay It Down”, een aantal Rockklassiekers en het prachtige “With or Without You” van U2 door de lerarenband. De avond was erg leuk en gezellig, en ik feliciteer Rik bij deze voor zijn eerste prijs!

Vanaf afgelopen maandag zond radio Veronica weer de Album Top 1000 Aller Tijden uit, en deze zal tot en met aanstaande vrijdag nog doorgaan. De komende week zul je dus weer veel goede albums op Veronica horen, en de hoogste binnenkomers van dit jaar zijn het debuutalbum van Caro Emerald, de cd “21” van Adele en The Fame van Lady Gaga. Op nummer één staat The Joshua Tree van U2 en nummer twee en drie zijn voor Bat out of Hell van Meat Loaf en Ten van Pearl Jam.

Something about… Milow
De Belgische zanger Milow werd voor het eerst gehoord op de Humo Rock Rally 2004, een Belgische rockbandwedstrijd. Daar schopte hij het meteen tot de finale met een Bruce Springsteen cover van Thunder Road, maar wist de wedstrijd niet te winnen. In 2006 nam hij in een eigen studio zijn debuutalbum op, The Bigger Picture, en hier in Nederland brak hij door in 2008 met het nummer “Ayo Technology” (van het album Milow), waarna ook “You Don’t Know” een hit werd in Nederland. Daarna bleef het hier een tijdje stil rond de zanger, maar gisteren is dan eindelijk zijn nieuwe album uitgekomen, North and South. Ook is zijn nieuwe single “You and Me” uit, maar deze gaat waarschijnlijk hier geen hit worden. Milow gaat hier denk ik niet meer scoren, tenzij hij weer zon goede single uitbrengt als Ayo Technology, maar aangezien zijn nieuwe album vooral meer van hetzelfde bevat zie ik dat niet zo snel gebeuren.

CD-recensies:
Handsome Poets – Handsome Poets
In 2010 zijn de Handsome Poets toch echt doorgebroken, met 3fm serious talent, een 3fm megahit en een veelbekeken optreden bij de wereld draait door. Ook hebben ze al in het voorprogramma van Scouting for Girls, Hurts en Blof gestaan. Dit jaar doen ze mee aan de serious talent tour van 3fm, bezoeken ze veel festivals en hebben ze natuurlijk hun debuutcd uitgebracht. Volgens hun eigen site: “?De muziek is te typeren als frisse, opgewekte pop met een dansbare groove, en 80’s sounds.” en hierbij kan ik me volledig aansluiten!

Chef’Special – One for the Mrs.
Lekkere uptempo popmuziek en erg prettig om te luisteren. Luister ook naar Scribblin‘, hun nieuwe single! Zijn stem begint na een tijdje wel wat eentonig te worden, maar dat heeft ook wel weer zo zijn charme.

Milow – North & South
Ik heb nog niet veel tijd gehad om dit album te beluisteren, maar mijn eerste indruk is dat het weer lekker Milow is. Het album heeft een aantal nummers die vergelijkbaar zijn met de nummers op zijn oude album, maar ook een aantal die weer wat origineler zijn.

Boxer Rebellion – The Cold Still
Een nu nog erg onbekende band, maar klinkt daarom niet minder! Deze cd is al een aantal weken uit, en bevat een aantal prachtige nummers. Zo heb je de nummers “Step out of the Car” en het nummer “Flashing Red Light Means Go” van een van hun oudere nummers. Het is wel muziek waar je van moet houden, maar toch een goede indieband.

Nieuws:
De band Kensington (serious talent van 3fm) stond een tijdje terug in een speciale aflevering van Lingo. Het is een erg leuke aflevering waarin de bandleden tegen elkaar strijden en de hele uitzending een muzikaal tintje heeft gekregen. De meeste woorden hebben met muziek te maken en er wordt ook nog een heleboel verteld over het nummer “Paradise by the Dashboard Light” van Meat Loaf. De hele aflevering is hier te bekijken.

Arcade Fire is alweer in de prijzen gevallen: na belangrijke prijzen bij de Grammy’s en de Brit awards en de NME awards gewonnen te hebben, hebben ze ook weer 4 prijzen gewonnen bij de Juno awards, dus het is zeker een topjaar voor Arcade Fire!

Even iets heel anders, ook in de muziekwereld zijn veel mensen bezig met de ramp die een paar weken terug in Japan plaatsvond. Er is een album uitgekomen van nummers die door beroemde artiesten zijn gedoneerd aan Japan. Alle opbrengsten gaan naar hulporganisaties, en de tracklist is hier te bekijken. De cd wordt aangeboden via Itunes. Ook Giel Beelen heeft een actie voor Japan georganiseerd: een aantal Nederlandse artiesten (oa. Pascal Jacobsen van Blof, Giovanca, Sharon den Adel van Within Temptation en Lange Frans) hebben samen het nummer “We Are One” gemaakt. Ook is er op zijn site geld te doneren. Het resultaat van de samenwerking is hier te beluisteren.

Eminem heeft een rechtszaak gewonnen, waardoor in het vervolg internetverkopen tot zogenaamde “royalty’s” (licenties) behoren. Het draaide erom dat artiesten vonden dat de internetverkopen eigenlijk alleen de licentie betrof, en geen echte verkoop. Dit maakt voor een artiest groot verschil, want over verkopen krijgt hij maar 12%  van de opbrengsten, maar over licenties krijgt hij wel 50%. Goed nieuws dus voor artiesten, mede omdat de toekomst niet bij fysieke verkopen maar bij digitale verkopen ligt!

Mijn top 40:
15. Taio Cruz – Telling the World
Soundtrack van de animatiefilm Rio, over een unieke vogel (Blue) die naar Rio word meegenomen om daar het laatste vrouwtje van zijn soort te vinden. De film gaat 15 april in première, maar de soundtrack zelf is al erg de moeite waard om te luisteren! Dit keer geen uptempo nummer van Taio, maar een rustig liefdesliedje. Op het internet wordt de single al vergeleken met Just The Way You Are van Bruno Mars. Dit vind ik zelf wat overdreven, maar hoe vaker ik de single luister, hoe meer ik er van ga houden. In ieder geval een heerlijk nummer!

21. Martin Solveig ft. Kele – Ready 2 Go
Weer een lekkere danceplaat van de Franse DJ Martin Solveig, dit maal iets minder aanstekelijk en iets meer gericht op clubs enz. De filmpjes bij zijn oude singles zijn ook erg leuk om te kijken trouwens (deel 1 en deel 2)!

22. Simple Plan – Can’t Keep My Hands off You
Lekkere en vooral drukke poprock. Eindelijk weer nieuw werk van Simple Plan en ik hoop echt dat ze weer eens een hit scoren hier (de laatste was “Your Love Is A Lie”). En ze staan ook nog eens op Pinkpop!!!

29. Kraak & Smaak – Call Up To Heaven
Eindelijk weer iets nieuws van Kraak & Smaak, maar helaas niet zo goed als hun hit “Squeeze Me”. Toch blijf je de unieke geluiden van Kraak & Smaak horen, wat de single toch erg goed maakt.

33. Kensington – Let Go
Kensington was al genoemd bij het nieuws (met hun lingo deelname) en is ook al bij 3fm en de wereld draait door langs geweest. Deze single is niet zo sterk als hun oude singles (zoals “Youth”), maar klinkt zeker niet verkeerd!

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 3 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
2 4 5 Kings of Leon The Immortals
3 2 7 Adele Someone Like You
4 3 8 The Script If you ever come back
5 7 8 Chris Brown Beatiful People
6 5 5 Take That Kidz
7 11 4 The Wombats Anti-D
8 20 2 The Hoosiers Bumpy Ride
9 12 3 Neon Trees Your Surrender
10 18 2 White Lies Strangers
11 6 8 Train Marry Me
12 8 7 Manic Street Preachers Postcards from a young man
13 13 3 Racoon No Mercy
14 15 4 Selah Sue Crazy Vibes
15 NE 1 Taio Cruz Telling The World
16 10 8 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
17 24 2 Owl City ft. Shawn Chrystopher Alligator Sky
18 26 2 Handsome Poets (We Can’t Be) Saints
19 25 3 Alex Gaudino ft. Kelly Rowland What a Feeling
20 19 4 Morning Parade A&E
21 NE 1 Martin Solveig ft. Kele Ready 2 Go
22 NE 1 Simple Plan Can’t Keep My Hands Of You
23 14 8 Bruno Mars The Lazy Song
24 16 4 Mona Teenager
25 29 2 Linkin Park Burning the Skies
26 9 8 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
27 17 5 Mcfly That’s The Truth
28 21 3 Rihanna California King Bed
29 NE 1 Kraak & Smaak Call Up To Heaven
30 23 8 Lola Kite Everyting’s Better
31 22 3 Naked and Famous Young Blood
32 27 8 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
33 NE 1 Kensington Let Go
34 28 3 Alain Clark & Jaqueline Wherever I Go
35 37 2 Mohombi ft. Nicole Sherzinger Coconut Tree
36 34 8 Miss Montreal Feel
37 32 8 Graffiti6 Starlight
38 30 8 Adele Set fire to the Rain
39 31 5 Foo Fighters Rope
40 36 8 Kanye West All of The Lights

Acties

Information

Plaats een reactie