Weekly Music Update #6

25 03 2011

Deze week was voor mij erg druk, dus ditmaal een iets kortere versie van mijn wekelijkse Music Update. Je vind in ieder geval weer nieuwe single-reviews, nieuws en natuurlijk weer een top 40. En het is lekker weer, de week is weer voorbij en het is weekend!!!!

Nieuws:
Weer zeer veel interessant nieuws deze week. Vorige week vertelde ik al dat Faithless ermee gaat stoppen, maar nu is het bekend geworden dat hun laatste concerten in de bioscoop gaan draaien! Ook komt er een documentaire over de Foo Fighters in de bioscoop. Waylon gaat de hulp van zijn fans op concerten vragen voor het kiezen van nieuwe nummers voor zijn album. Er zijn enkele duetten tussen Michael Jackson en Freddie Mercury opgedoken en vanwege het 5 jarige bestaan van twitter is er een top 100 van interessante artiesten om te volgen op twitter online gekomen. Vanwege de 3fm Awards worden er vanaf deze week dagelijks cartoons over de genomineerden uitgebracht, en Lady Gaga heeft een countryversie van “Born This Way” uitgebracht. Ook gaan de TMF Awards dit jaar gewoon door, ondanks hun langzame verdwijenen van de tv. Onder andere Kane, Ben Saunders en Go Back to the Zoo komen. Opvallend is dat ze dit jaar geen dure buitenlandse act hebben, zoals vorig jaar 30 seconds to mars. Misschien betekent dit toch nog het einde van de tmf awards? We zullen het echter pas weten als er iets gezegd wordt over de tmf awards van 2012, en dit gaat waarschijnlijk nog wel even duren.Tot die tijd hoop ik dat tmf het nog zo lang mogelijk hun zendtijd op tv kan behouden!

Something about… 30 Seconds to Mars
30 seconds to mars, of kort 30stm, staat over een paar maanden op pinkpop en dit leek mij een mooie gelegenheid om het over hun oorsprong te hebben. De band is in 1998 opgericht door acteur Jared Leto, bekend van Fight Club en Alexander, en zijn broer Shannon Leto. De hollywoodacteur wil zijn muzikale carrière blijkbaar gescheiden houden van zijn filmcarrière, want op elke locatie waar reclame wordt gemaakt voor Jared Leto in plaats van 30STM weigert hij gewoon te spelen. Zo is 30stm niet uitgegroeid tot “de band van…” maar gewoon tot een hele goede band. Hun muziekgenre is zowel hardrock als progressief en alternatief te noemen. In 2002 en 2005 hebben ze hun albums “30stm” en “A beautiful Lie” uitgebracht, in 2007 samen uitgebracht als “30stm + a beautiful lie”. In 2007 braken ze ook echt door met nummers als “The Kill” en “From Yesterday” en wonnen ze ook nog eens een MTV award voor beste rockband! Na wat problemen met EMI records kwam in 2009 hun nieuwste album This Is War uit, persoonlijk mijn favoriet van de band. Er staan een aantal geniale nummers op en de singles zijn ook geniaal: bijna elke single heeft weer een unieke videoclip en ze zijn zeker de moeite waard om te kijken. In “Kings and Queens” zie je een grote groep mensen s’nachts door de straten van Los Angeles fietsen, in “Closer to the Edge” zie je fragmenten van optredens, en de opmerkelijkste is wel die van “Hurricane”, die is eigenlijk niet te beschrijven en moet je maar gewoon een keer gezien hebben. Ook de singles “This is War” en “Vox Populi” klinken erg lekker, ik kan niet wachten om ze op pinkpop te zien!

Soundtrack: Kick Ass
Weer een gave actiefilm, met natuurlijk ook een gave soundtrack! De film gaat over een puber, Dave Lizewsky, die zich afvraagt waarom niemand in het echte leven een superheld probeert te zijn. Hij bedenkt zijn eigen superheld, Kick Ass, en probeert zo tegen misdadigers te vechten (ook al lukt hem dit niet echt). Het is een hele komische, soms erg groffe maar vooral supervette film. Een paar nummers (en ook de belangrijkste) zijn van Prodigy. Deze band bestaat eigenlijk al heel lang (sinds begin jaren 90) en heeft vroeger ook nog wel een aantal hits gehad, bijvoorbeeld “No Good” uit 1993. Het nummer “Stand Up” wordt eigenlijk door de hele film door gebruikt, terwijl het nummer “Omen” juist weer heel herkenbaar is. De laatste jaren hebben ze wel meerdere soundtracks gedaan, zoals de soundtrack voor Prince of Persia en de soundtrack van “The Matrix”.

Mijn top 40:

18. White Lies – Strangers
De nieuwste single van de White Lies, die net hun nieuwe album uit hebben. Hun single “Bigger than Us” is wel de grootste hit van de White Lies tot nu toe te noemen, en ook Strangers klinkt weer typisch White Lies. Lekker alternatief, een hele aparte, maar toch fijne stem en eigenlijk een heel goed nummer!

20. The Hoosiers – Bumpy Ride
The Hoosiers’ nieuwe album wil nog niet echt van de grond komen, en ook hun vorige single “Choices” is bijna niet op de radio gedraaid. Dit is zeker geen slecht nummer, maar een erg slimme keuze is het niet… maar nu komen ze met het veel radiovriendelijkere “Bumpy Ride”. Mijzelf deed het meteen denken aan de nummer 1 hit van Mohombi, maar zodra je dit nummer gehoord bent is deze link al snel vergeten. Dit is gewoon een veel beter Bumpy Ride!

24. Owl City ft. Shawn Chrystopher – Alligator Sky
Owl City komt over een paar maanden met hun nieuwe album, en daarvan hebben ze nu al hun nieuwe single uitgebracht. Persoonlijk vind ik Alligator Sky veel minder dan hun oude singles “Fireflies” en “Vanilla Twilight”, maar aan de andere kant is hij wel weer gewoon heel erg lekker. Vooral als je de versie met raps luistert, want deze lijkt net iets meer “volume” te hebben. Het klinkt gewoon vollediger.

26. Handsome Poets – (We Can’t Be) Saints
Handsome Poets is al een tijdje 3fm Serious Talent en ze hebben vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Hun nieuwe single klinkt weer erg gaaf en is goede opvolger van de 3fm megahit “Dance, the war is over”. Vooral het refrein is erg aanstekelijk en klinkt erg fijn.

29. Linkin Park – Burning the Skies
Terwijl Linkin Park in Amerika de ene hit na de andere scoort, blijven de Nederlandse radiostations deze gewoon negeren. Erg jammer, want hun nieuwste album, A Thousand Suns, zit vol goede nummers als “The Catalyst”, “Waiting for the End” en nu dus “Burning in the Skies”. Ik heb nog weinig hoop dat ze hier in Nederland ook weer vaker gedraaid gaan worden, maar dat neemt niet weg dat het gewoon erg fijn is om naar te luisteren.

37. Mohombi ft. Nicole Sherzinger – Coconut Tree
Mohombi heeft het maar druk met zijn singles, dit is alweer zijn 4e in iets meer dan een half jaar tijd. Na “Bumpy Ride” en “Miss Me” valt deze toch wel een beetje tegen, maar hij is wel weer lekker zomers!

dw vw aw Artiest Nummer
1 12 2 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
2 1 6 Adele Someone Like You
3 3 7 The Script If you ever come back
4 13 4 Kings of Leon The Immortals
5 11 4 Take That Kidz
6 2 7 Train Marry Me
7 7 7 Chris Brown Beatiful People
8 4 6 Manic Street Preachers Postcards from a young man
9 5 7 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
10 8 7 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
11 16 3 The Wombats Anti-D
12 17 2 Neon Trees Your Surrender
13 20 2 Racoon No Mercy
14 14 7 Bruno Mars The Lazy Song
15 21 3 Selah Sue Crazy Vibes
16 23 3 Mona Teenager
17 18 4 Mcfly That’s The Truth
18 NE 1 White Lies Strangers
19 26 3 Morning Parade A&E
20 NE 1 The Hoosiers Bumpy Ride
21 25 2 Rihanna California King Bed
22 36 2 Naked and Famous Young Blood
23 19 7 Lola Kite Everyting’s Better
24 NE 1 Owl City ft. Shawn Chrystopher Alligator Sky
25 30 2 Alex Gaudino ft. Kelly Rowland What a Feeling
26 NE 1 Handsome Poets (We Can’t Be) Saints
27 22 7 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
28 28 2 Alain Clark & Jaqueline Wherever I Go
29 NE 1 Linkin Park Burning the Skies
30 15 7 Adele Set fire to the Rain
31 24 4 Foo Fighters Rope
32 27 7 Graffiti6 Starlight
33 29 4 F Fever
34 33 7 Miss Montreal Feel
35 32 4 Julian Velard Love Again For The First Time
36 31 7 Kanye West All of The Lights
37 NE 1 Mohombi ft. Nicole Sherzinger Coconut Tree
38 35 7 TI ft. Christina Aguilera Castle Walls
39 37 7 Nicki Minaj ft. Drake Moment 4 Life
40 38 7 Clare Maguire The Last Dance

Acties

Information

4 responses

25 03 2011
Caspar Jacobs

Ik denk dat jij ook wel fan bent van de Arctic Monkeys? Misschien wil je dan eens Alex Turners eerste solo-album(pje) proberen. Ik schreef er natuurlijk al over op Beautiful Freaks.

26 03 2011
Jur

De Artic Monkeys zijn echt vet 😀
Alex Turner zal ik ook zeker luisteren!

Op dit moment luister ik veel naar de albums van Elbow, Neon Trees en The Vaccines, maar die ken je waarschijnlijk allemaal al. Heb je het debuutalbum van de Handsome Poets al gehoord? Klinkt ook wel erg lekker!

26 03 2011
Caspar Jacobs

Ja, Elbow en The Vaccines hebben allebei heel fijne platen afgeleverd. De Neon Trees ken ik eigenlijk niet, even uitchecken dan maar. Van de Handsome Poets ken ik alleen hun hitje, maar da’s toch niet helemaal mijn ding (net als 30stm, vind ik ook vreselijk).

Het begint er inmiddels op te lijken dat je Made By Joca aan het overnemen bent? Post Zjocca zelf ook nog wat, of niet?

26 03 2011
Joca

Ik leef nog hoor, maar ik ben nu bezig met het subtiel verplaatsen van andere werkzaamheden om zo wat tijd open te breken om weer zelf eens wat te posten.

Plaats een reactie