Weekly Music Update #5

18 03 2011

Mijn 5e blog: Je zou het een jubileum kunnen noemen, maar voor mij is het gewoon mijn 5e blog. Dat is net zoiets als je 5e tweet op twitter: onbelangrijk en onrelevant. Iets veel interessanters deze week was de perspresentatie over pinkpop 2011, en pinkpop heeft toch weer een fantastische lineup! Ook weer wat andere nieuwe muziek, nieuws, cd’s en meer!

Nieuws
Naast al het pinkpopnieuws was er nog meer dan genoeg ander nieuws. Zo is eminem de eerste persoon die meer dan 30 miljoen likes op facebook heeft, een hele prestatie! De musical van het geniale album van Green Day, American Idiot zal dit jaar voor het laatst draaien en begint het erop te lijken dat 3fm eindelijk under the stars van Morning Parade oppikt. Faithless stopt ermee en de rapper Nate Dogg is overleden. De genomineerden voor de 3fm awards zijn bekend gemaakt en je kunt hier stemmen. Ook is er een  trailer verschenen voor de nieuwe clip van arcade fire, hier te luisteren.Iets anders is de trailer voor de nieuwe clip van arcade fire, hier te luisteren en er zijn ook studiobeelden van de nieuwe cd van Coldplay verschenen. Andere nieuwe clips zijn: Gone (Nelly), I Do (Colbie Caillat), Just Can’t Get enough (Black Eyed Peas) en Hollywood Tonight (Michael Jackson)

Pinkpop 2011:
Pinkpop komt er weer aan! Tijdens de pinksterdagen (11 t/m 13 juni) zal het grootste muziekfestival van Nederland weer losbarsten. Afgelopen woensdag vond de perspresentatie plaats in het Paradiso in Amsterdam. Hier is veel verteld over de lineup, voorzieningen, ander nieuws en nog veel meer. En de lineup is weer monsterlijk goed!

Nieuws:
Er is al wat bekend gemaakt over het festival. Zo zal er een echte riolering op het terrein worden aangelegd, waardoor er “natte” wc’s zijn. Er is ook al toegezegd dat de bierprijzen dit jaar niet veranderen, en dat er zoals elk jaar weer drie podia zullen zijn: de main stage, de Converse stage en de 3fm stage. Verder wordt Pinkpop dit jaar weer gesponsord door Amnesty International en nieuw is de sponsor ANWB. Ook hebben ze een actie voor goedkope parkeertickets als je via deze site vervoer regelt. De artieste Madi heeft de actie Nu of Nooit 2011 gewonnen en mag daarom Pinkpop openen en er is ook bekend gemaakt dat Coldplay de duurste act op pinkpop ooit is: ze krijgen dan ook een extra lange act. De persconferentie werd gepresenteerd door Giel Beelen en Mr. Pinkpop himself, Jan Smeets en is hier terug te kijken. Ik kan natuurlijk niet alle bands van de lineup bespreken, dus ik bespreek alleen mijn favorieten. Naast de lineup die nu bekend is zullen er nog 5 bands toegevoegd worden. En morgenochtend (zaterdag) om 10.00 begint de kaartverkoop, dus je moet er vroeg bij zijn!

Lineup:
Het grote feest begint op zaterdag: zoals eerder verteld mag Madi het festival openen, in de Converse Stage. Later zal ook nog Selah Sue op deze stage optreden, en op de 3fm stage zullen oa. De Manic Street Preachers en Simple Plan te vinden zijn. Op de mainstage zul je dan nog Elbow, De Staat en natuurlijk een extra lange act van Coldplay horen. Op zondag vind je in de  Converse Stage de band Graffiti6 en Laura Jansen en op de mainstage Tim Knol, the White Lies en Kings of Leon! En op maandag komen dan nog bij Converse All Time Low en Dazzled Kid, bij 3fm 30 seconds to mars en the script en op de mainstage waarschijnlijk de Kaiser Chiefs, Volbeat, Go Back to the Zoo, Two Door Cinema Club, Scouting For Girls en als afsluiter van pinkpop the Foo Fighters. De complete lineup is hier te bekijken.

Cd-Recensies:

Kytecrash – Kytecrash:
Samenwerking tussen Gatecrash, van Eric Vloeimans, en Colin Benders, beter bekend als Kyteman. Het hele album is eigenlijk experimenteel en dit is goed te horen. Soms klinkt het gewoon alsof ze live beslissen over te gaan naar een ander liedje! Dit heeft een erg positief effect op deze CD, al moet je er wel van houden.

Selah Sue – Raggamuffin:
Debuut cd van Selah Sue. Klinkt als een soort Duffy, maar dan zonder irritante stem en met erg leuke en aanstekelijke muziek. Zeker een talent! Ze heeft al opgetreden bij De Wereld Draait Door en 3FM, heeft op haar album al een samenwerking met niemand minder dan Cee-Lo Green staan en gaat dus een gouden toekomst tegemoet.

The Vaccines – What did you expect from the vaccines?:
Het beste album van de week is deze sowieso. De titel is een beetje een knipoog naar de BBC sound of 2011, die ze op 3 zette. Maar in tegenstelling tot wat de titel suggereert is dit wel degelijk een heel goed album. Elk nummer is een genot om naar te luisteren en hun muziekstijl is zowel uniek als heel bekend: Het klinkt als een soort mix tussen U2, Kings of Leon, White Lies en nog een heleboel andere bands, maar dan wel de beste elementen van deze artiesten. Dit is zeker weten een Must Have voor rockliefhebbers.

Elbow – Let’s Build a Rocket boys!:
Heerlijke rustige muziek, fijne gitaren, een prettige stem, een geniale intro en erg fijne nummers. Alles komt samen op deze hele fijne cd, en vormt zo heerlijk een mooi geheel met een aantal geniale nummers ertussen. Vooral Lippy Kids en Neat Little Rows zijn erg mooi.

Mijn top 40:
Weer lekker veel nieuwe singles deze week, waar een aantal oude weer voor moest plaatsmaken. Ook in de hoogste regionen van de hitlijst, want deze was de afgelopen weken een beetje vastgevroren. Daarom weer een aantal grote stijgers deze week, en maar liefst 7 nieuwe binnenkomers!

Racoon – No Mercy:
Racoon is weer terug van weggeweest! Ze zijn bekend van de nummers “Love You More” en “Brother”. Het is al bijna 3 jaar terug dat we iets van ze gehoord hebben, maar over een maand komt dan eindelijk hun nieuwe album uit. Hun eerste single heet “No Mercy” en is net zoals hun andere singles weer erg prettig om te luisteren.

Graffiti 6 – Love don’t Conquer Me:
Deze band heeft in Nederland veel bekendheid verworven met het nummer “Stare into the Sun” en komt nu alweer met hun vierde single. Weer typisch Graffiti6 en vergelijkbaar met hun beste singles. Alweer een prachtnummer van Graffiti6!

Rihanna – California King Bed:
Eindelijk geen uptempo nummer maar een lekker rustige sound. Naar dit soort nummers van Rihanna luister ik graag, terwijl ik nummers als “S&M” en “Only Girl” liever links laat liggen.

Neon Trees – Your Surrender:
Vorige week heb ik al hun album besproken, en hun nieuwe single is Your Surrender. Net zo goed als de andere nummers op het album en zeker een aanrader om te luisteren.

Alex Goudino ft. Kelly Rowland – What a Feeling:
Eindelijk weer een lekker dance nummer, na al die vreselijke Dance Smashes van 538. Kelly Rowland probeert wat meer bekendheid te verwerven, en Alex Goudino heeft ook steeds meer succes dus is er een grote kans dat dit een hit wordt.

The Naked and Famous – Young Blood:
Afgelopen week waren ze 3fm Megahit maar ik wilde hem toch nog even bespreken omdat het wel een lekker nummer is. Waarschijnlijk te alternatief voor het Nederlandse publiek, dus een echte hit zal het niet worden.

Alain Clark & Jaqueline – Wherever I Go:
Dit liedje heb je misschien al voorbij horen komen bij de nieuwste reclame van Douwe Egberts, en dit is deze single. Alain Clark heeft al een tijdje geen hit meer gehad en ook Jaqueline’s laatste singles wilden niet echt scoren. Misschien gaat dit nummer hier verandering in brengen?

dw vw aw Artiest Nummer
1 1 5 Adele Someone Like You
2 3 6 Train Marry Me
3 2 6 The Script If you ever come back
4 5 5 Manic Street Preachers Postcards from a young man
5 6 6 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
6 10 6 Two Door Cinema Club What You Know
7 7 6 Chris Brown Beatiful People
8 9 6 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
9 13 4 3 Doors Down When You’re Young
10 11 6 Diggy Dex ft. Jenny Lane Dezelfde Spijt
11 15 3 Take That Kidz
12 NE 1 Graffiti 6 Love Don’t Conquer Me
13 19 3 Kings of Leon The Immortals
14 14 6 Bruno Mars The Lazy Song
15 12 6 Adele Set fire to the Rain
16 24 2 The Wombats Anti-D
17 NE 1 Neon Trees Your Surrender
18 20 3 Mcfly That’s The Truth
19 16 6 Lola Kite Everyting’s Better
20 NE 1 Racoon No Mercy
21 34 2 Selah Sue Crazy Vibes
22 17 6 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
23 21 2 Mona Teenager
24 22 3 Foo Fighters Rope
25 NE 1 Rihanna California King Bed
26 33 2 Morning Parade A&E
27 23 6 Graffiti6 Starlight
28 NE 1 Alain Clark & Jaqueline Wherever I Go
29 26 3 F Fever
30 NE 1 Alex Gaudino ft. Kelly Rowland What a Feeling
31 25 6 Kanye West All of The Lights
32 32 3 Julian Velard Love Again For The First Time
33 30 6 Miss Montreal Feel
34 31 6 Jennifer Lopez ft. Pitbull On the Floor
35 28 6 TI ft. Christina Aguilera Castle Walls
36 NE 1 Naked and Famous Young Blood
37 29 6 Nicki Minaj ft. Drake Moment 4 Life
38 36 6 Clare Maguire The Last Dance
39 35 6 Ceelo Green Bright Lights, Bigger City
40 39 6 Pink Fuckin Perfect

Acties

Information

5 responses

18 03 2011
Joca

Boem! Nummer 5, en weer een hele goede. Laten we toosten op nog meer van zulke music updates 🙂

20 03 2011
Michiel

The Vaccines, toen ik dit las kreeg ik meteen de neiging naar de winkel, ehm, ik bedoel het internet op te gaan om hier eens goed naar te luisteren. Men neme een drumstel, een paar gitaren en gaan met die banaan! Gave muziek!

20 03 2011
Michiel

The Vaccicnes blijken in mei drie optreden te geven in Nederland, o.a. in het prachtige Paradiso en bijna om de hoek in Nijmegen. Poep! Want die dagen kan kan niet.
http://www.thevaccines.co.uk/gb/home/

25 03 2011
Caspar Jacobs

En ze hebben hun concerten inmiddels afgelast. Maar wel een heel fijn album van The Vaccines ja, alleen ben ik het niet eens met je referenties. Ik denk eerder aan The Ramones, The Beach Boys en iets als The Drums dan de slappe popmuziek van KoL of nog erger het holle pathos van de wannabe-Joy Divisions van White Lies.

Als ik zo vrij mag zijn, mijn review staat hier

26 03 2011
Jur

Dat is gewoon mijn accosiatie erbij, en aangezien ik the ramones en de beach boys zowat nooit luister ga ik het daar ook niet mee associëren. Wat ik bedoelde te omschrijven is dat het een grote mix van vele muziekstijlen en bands is.

Plaats een reactie