Weekly Music Update #4

11 03 2011

Deze week was het voor mij lekker vakantie. Ik heb me prima vermaakt met films kijken, gamen en natuurlijk veel muziek luisteren. Ik heb een groot aantal voor mij onbekende albums gedownload en geluisterd, waardoor ik weer veel te vertellen heb. Ook was er weer aardig wat nieuws en zijn er ook een aantal goede nieuwe nummers uit gekomen.

Nieuws:
Het is alweer meer dan een week geleden, maar 3 maart vond het harpengala weer plaats, een prijsuitreiking voor artiesten die veel aan de Nederlandse muziekindustrie hebben bijgeleverd. Prijzen gingen naar André Rieu, Nick & Simon, VanVelzen, Kane en Caro Emerald. Ook heeft Lady Gaga verklaard dat ze voorlopig geen duetten meer wil opnemen, ze vindt dat ze haar samenwerking met Beyoncé niet meer kan verbeteren. Er is ook nog bekend gemaakt dat het nieuwe album van de Artic Monkeys op 6 juni verschijnt. Verder zijn er nog 2 grafieken verschenen over de opbrengsten van de muziekindustrie. Opvallend is natuurlijk het einde van de grafieken, bij het aanbreken van het digitale tijdperk. Hier is te zien dat de opbrengsten zijn gedaald, en dit komt natuurlijk door het stijgen van het aantal downloads. Toegegeven, ik download zelf ook regelmatig muziek (maar koop ook af en toe een cd) en het is tegenwoordig heel normaal om te downloaden. Dit heeft ervoor gezorgd dat muziekdiensten als itunes en spotify hier nog niet echt veel opbrengen, terwijl de cd-verkopen wel gewoon blijven dalen.

Something About… De Staat:
>Een Nederlandse rockband uit Nijmegen, ze bestaan al sinds tot 2007 en hebben in 2009 hun debuutalbum, Wait For Revolution, uitgebracht. Dit album was voor veel mensen het beste album van 2009, en dit was dus al meteen de doorbraak van De Staat. Het beste nummer van dit album is sowieso The Fantastic Journey of the Underground Man. Daarna hebben ze op verschillende festivals gestaan (oa. Pinkpop en Lowlands) en in 2010 werd hun debuutalbum in de rest van Europa uitgebracht en afgelopen vrijdag is hun tweede album, Machinery, uitgebracht. Gelijktijdig is ook hun eerste single uitgebracht, Sweatshop. Het album klinkt weer erg goed en is zeker ook de moeite waard om te luisteren.

Soundtrack: Rango
Het was deze week vakantie, en dat betekent voor mij meestal veel films kijken: ik heb er geloof ik ongeveer 7 of 8 gezien, maar degene met de opvallendste soundtrack was wel Rango. Rango is een animatiefilm die vanaf deze week in de bios draait. Het is een soort animatie Western over een (tamme) hagedis die in het wild terecht komt. Er zitten heel veel verwijzingen naar andere beroemde Westerns in, en bij deze film hoort natuurlijk ook Western muziek. Voor de soundtrack hebben ze het nummer “Ringo” van Lorne Greene aangepast en er het liedje “Rango” van gemaakt. Deze moet je zeker luisteren, en de film is ook prima vermaak.

CD-recensies:
Deze week een aantal korte recensies, omdat ik er gewoon veel heb om te bespreken.

Biffy Clyro – Only Revolutions
Al een vrij oud album, maar toch heerlijke rock met een heerlijke stem. Vrij stevig, maar toch erg fijn om naar te luisteren. Beste nummers: The Captain, Bubbles en Many of Horror.

Neon Trees – Habits
Ook een zeer lekker album. Eerst had ik bij de neon trees het een idee van een punk band, maar hun muziek blijkt helemaal niet zo te zijn. Beste nummers: Animal, 1983 en Love and Affection

De staat – Machinery
Is al deels besproken. Beste nummers: Old Macdonald Don’t Have No Farm No More, Ah I See en natuurlijk hun single Sweatshop.

DeWolff – Orchards/Lupine
Lekkere gitaren, lekkere drums en lekkere zang: De perfecte combinatie. Beste nummers: Pick your Bones out of the Water en Evil and The Midnight Sun.

Mijn top 40:

Mona – Teenager
Ze stonden al in de longlist van BBC sound of 2011 en hebben nu een heerlijke single uitgebracht. Een soort U2 achtig geluid, maar dit komt de muziek alleen ten goede. Lekkere rock en erg prettig om te luisteren.

The Wombats – Anti-D
Weer een nieuwe van de Wombats, terwijl ze ook al zijn aangekondigd voor Lowlands van dit jaar. Op 25 april komt hun nieuwe album uit, waar ook de singles “Tokio” en “Jumping into The Fog” (aanrader!) op staan.

Selah Sue – Crazy Vibes
Dit jaar komt haar debuutalbum, ze heeft een nummer opgenomen met Ceelo-Green (Please) en heeft ook al een aantal keer bij De Wereld Draait Door gespeeld. Haar nieuwe single heet Crazy Vibes, en doet je denken aan een soort Duffy maar dan met een prettigere stem.

Morning Parade – A&E
Accident & Emergency, de nieuwe single van Morning Parade. Het lijkt erop dat ze hier in Nederland eindelijk gaan doorbreken: De geode muziek hebben ze al, nu maar hopen dat de radiostations hier ook Morning Parade gaan draaien. Hun nummer “Under the Stars” heb ik al een aantal keer voorbij horen komen op 3FM, dus waarschijnlijk komt dat wel goed.

dw vw aw Artiest Nummer
1 3 4 Adele Someone Like You
2 2 5 The Script If you ever come back
3 1 5 Train Marry Me
4 4 5 Maroon 5 Never Gonna Leave This Bed
5 11 4 Manic Street Preachers Postcards from a young man
6 6 5 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
7 12 5 Chris Brown Beatiful People
8 9 5 B.o.B. Don’t let me fall
9 8 5 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
10 10 5 Two Door Cinema Club What You Know
11 7 5 Diggy Dex ft. Jenny Lane Dezelfde Spijt
12 5 5 Adele Set fire to the Rain
13 18 3 3 Doors Down When You’re Young
14 13 5 Bruno Mars The Lazy Song
15 23 2 Take That Kidz
16 17 5 Lola Kite Everyting’s Better
17 14 5 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
18 16 5 Jessie J ft. B.o.B. Price Tag
19 20 2 Kings of Leon The Immortals
20 27 2 Mcfly That’s The Truth
21 NE 1 Mona Teenager
22 34 2 Foo Fighters Rope
23 15 5 Graffiti6 Starlight
24 NE 1 The Wombats Anti-D
25 25 5 Kanye West All of The Lights
26 31 2 F Fever
27 19 5 Lady Gaga Born This Way
28 24 5 TI ft. Christina Aguilera Castle Walls
29 21 5 Nicki Minaj ft. Drake Moment 4 Life
30 22 5 Miss Montreal Feel
31 26 5 Jennifer Lopez ft. Pitbull On the Floor
32 35 2 Julian Velard Love Again For The First Time
33 NE 1 Morning Parade A&E
34 NE 1 Selah Sue Crazy Vibes
35 30 5 Ceelo Green Bright Lights, Bigger City
36 29 5 Clare Maguire The Last Dance
37 32 4 John Legend & The Roots Shine
38 33 2 Ellie Guilding Lights
39 28 5 Pink Fuckin Perfect
40 36 5 Rihanna Cheers (Drink to That)

Acties

Information

2 responses

12 03 2011
Lucaz.

Ik mis iets HEEL BELANGRIJKS hier.
Welk ongelofelijk awesome uberalbum is er nou gisteren uitgekomen?
Oh ja, Kytecrash natuurlijk. De samenwerking tussen Eric Vloeimans en God.

12 03 2011
Jur

Ken ik niet, ik luister wel even.

Plaats een reactie