Weekly Music Update #3

4 03 2011

Week nummer drie alweer van mijn Weekly Music Update. Deze week heb ik weer veel nieuwe CD’s ontdekt, is er weer veel nieuws te vermelden en is er ook een overvloed aan nieuwe singles uitgebracht. Na vorige week is dit dus wel weer een topweek te noemen.

Nieuws:
Deze week weer veel nieuws. Zo zijn er onder andere nieuwe video’s uitgekomen van Born This Way, Kidz en Blow. Ook zijn er nieuwe namen voor Lowlands bekend gemaakt, namelijk De jeugd van Tegenwoordig, The Wombats en Interpol. Ook vonden de Oscar’s weer plaats, niet dat dit veel met muziek te maken heeft, maar dit is een leuk filmpje over de Oscarnominaties van dit jaar. Je ziet de twee presentatoren door de films heen reizen. Deze is hier te kijken. Ook was er een prijs voor beste soundtrack, gewonnen door toy story 3 voor het liedje en the social network voor de beste soundtrack-cd. Iets anders opmerkelijks deze week is doorrammenbijdwdd, en actie van Michiel Veenstra voor bands in de werelddraaitdoor. Dwdd heeft vaak nog vrij onbekende bands, maar laat deze maar 1 minuut spelen. Hier stoorde veenstra zich aan, zoals hier te lezen (inclusief reactie van dwdd zelf). Zelf lijkt me het ook erg tof om meer muziek te horen bij dwdd, die ene minuut is echt veel te weinig.

NME awards:
Je denkt natuurlijk: alweer een prijsuitreiking. Op zekere hoogte is dit ook weer de zoveelste Music award, maar dit zijn wel de New Musical Express awards: natuurlijk zijn er standaardprijzen voor beste band, beste album etc, deze werden gewonnen door oa. Muse, My Chemical Romance en Hurts. Maar het opvallendst zijn wel de andere prijzen: Zo heb je de “Godlike Genius Award”, gewonnen door Dave Grohl (drummer van Nirvana, Foo Fighters en Queens of the Stone Age geweest), “Villain of the Year” van David Cameron (minister-president van UK), Least Stylish en Worst Album. De laaste 2 zijn gewonnen door Justin Bieber. Erg bijzonder zijn deze awards wel!

Something about… White Lies
Vorige week donderdag stonden de White Lies in de HMH in Amsterdam. Een mooi moment om je te verdiepen in de geschiedenis van de White Lies. De meeste mensen zullen de uitdrukking “a white lie” wel kennen, dit is Engels voor een leugentje voor bestwil. De band is ontstaan op school bij een aantal studenten, en later uitgegroeid tot een professionele band. Ze heetten ook eerst nog “Fear of Flying”. Maar na hun naamsverandering en groeiende populariteit hebben ze hun debuutalbum “To Lose My Life” uitgebracht. De singles “Death” en “To Lose My Life” hebben in Nederland niet gescoord (in Engeland natuurlijk wel), en “Farewell to The Fairground” is hier ook geen hit geworden. Dit was toen wel hun enige genoteerde single in Nederland. Nu hebben ze al hun tweede album, Rituals, uitgebracht, en is hun single “Bigger than Us” toch wel een bescheiden hitje te noemen in zowel Engeland als bijvoorbeeld Nederland en België. Ook hebben ze al een nieuwe single klaar staan (Strangers), met wel een hele bijzondere website. Kijk zelf hier. Nu zijn ze dus weer aan het touren, en zo hebben ze ook afgelopen donderdag een grandioos optreden gegeven in de HMH.

Soundtrack: Scott Pilgrim vs. The World
Dit is naar mijn mening de beste film van het afgelopen jaar. Het verhaal gaat over Scott Pilgrim, deze twintiger heeft een meisje, Ramona Flowers, op het oog maar helaas heeft zij zeven “ex-boyfriends” die hij moet verslaan voor hij haar kan daten. Een perfecte combinatie tussen actie, humor en natuurlijk…. Muziek! Muziek speelt een hele grote rol in deze film. Scott zit in een band, Sex-Bob-Omb, en een aantal “exes” moet hij verslaan door een soort muziekwedstrijd te houden. De beste tracks op de soundtrack zijn It’s Getting Boring by the Sea (Blood Red Shoes), Garbage Truck (Sex Bob-Omb) en een klassieker, Under My Thumb van de Rolling Stones. Zeker een aanrader als je een keer goed wil lachen om een film, en de soundtrack is ook zeker aan te raden.

CD-recensie: Manic Street Preachers
Het is al een tijdje terug dat deze CD is uitgekomen, maar toch heb ik hem pas onlangs ontdekt. Nu de single “Postcards from A Young Man” is het definitief dat hun eerste single “It’s not War, Just the End of Love”, in Nederland compleet geflopt is. Toch zonde, want het is echt een hele goede plaat. Ook de rest van de CD is weer helemaal top, maar deze 2 singles vormen toch echt het hoogtepunt van het album!

Mijn top 40
Deze week weer veel nieuwe singles, veel te veel zelfs. Ik heb dus lang getwijfeld tussen een aantal singles, maar zie hieronder het resultaat! De grootste daler is Beam Me Up, de grootste stijger All of The Lights. Ook hebben er 2 binnenkomers van vorige week plaats moeten maken voor nieuwe binnenkomers, want zoals gezegd zijn er een heleboel nieuwe liedjes. Er zijn maar liefst zeven nieuwe binnenkomers met als hoogste Kings of Leon. Hier de hoogste binnenkomers:

20. Kings of Leon – The Immortals
Gewoon omdat het zo’n goede plaat is, en wat is Come Around Sundawn toch weer een goede cd. Alweer een prachtig nummer na “Radioactive” en “Pyro”.

23. Take That – Kidz
Al een paar weken geleden uitgekomen, toen vond ik het maar helemaal niks. Aan de kant gelegd en niet meer geluisterd. Afgelopen week kwam de video uit, en daardoor ben ik de single toch weer meer gaan waarderen, en vind ik het nu een heerlijke plaat.

27. Mcfly – That’s The Truth
In Amerika heel bekend, maar in Nederland helaas nog niet. Deze single is dan wel minder goed dan “Shine A Light” (aanrader!), maar toch erg lekker om te luisteren.

31. F – Fever
Heerlijk refrein, dat moet toegegeven worden. En dat ze er in het Nederlands tussen het Engels door rappen is wel zo origineel… maar komt helaas niet erg goed tot uiting. De raps sluiten niet goed aan op het refrein, waardoor ik de coupletten het liefst over zou slaan.

33. Ellie Goulding – Lights
Ook weer onbekend in Nederland, maar in de UK is ze al erg populair. Haar beste nummer is sowieso de John Lennen cover “Your Song”, dit is weer iets anders, maar ze heeft een hele prettige stem waardoor ook deze single weer heerlijk is om naar te luisteren.

dw vw aw Artiest Nummer
1 4 4 Train Marry Me
2 1 4 The Script If you ever come back
3 6 3 Adele Someone Like You
4 7 4 Maroon 5 Never Gonna Leave This Bed
5 2 4 Adele Set fire to the Rain
6 8 4 Panic! At the Disco The Ballad of Mona Lisa
7 3 4 Diggy Dex ft. Jenny Lane Dezelfde Spijt
8 19 4 The Black Eyed Peas Just Can´t Get Enough
9 5 4 B.o.B. Don’t let me fall
10 9 4 Two Door Cinema Club What You Know
11 17 3 Manic Street Preachers Postcards from a young man
12 15 4 Chris Brown Beatiful People
13 11 4 Bruno Mars The Lazy Song
14 14 4 Mike Posner ft. Lil’ Wayne Bow Chika Wow Wow
15 10 4 Graffiti6 Starlight
16 12 4 Jessie J ft. B.o.B. Price Tag
17 16 4 Lola Kite Everyting’s Better
18 22 2 3 Doors Down When You’re Young
19 13 4 Lady Gaga Born This Way
20 NE 1 Kings of Leon The Immortals
21 20 4 Nicki Minaj ft. Drake Moment 4 Life
22 18 4 Miss Montreal Feel
23 NE 1 Take That Kidz
24 23 4 TI ft. Christina Aguilera Castle Walls
25 38 4 Kanye West All of The Lights
26 31 4 Jennifer Lopez ft. Pitbull On the Floor
27 NE 1 Mcfly That’s The Truth
28 25 4 Pink Fuckin Perfect
29 27 4 Clare Maguire The Last Dance
30 21 4 Ceelo Green Bright Lights, Bigger City
31 NE 1 F Fever
32 26 3 John Legend & The Roots Shine
33 NE 1 Ellie Guilding Lights
34 24 4 Diddy Dirty Money ft. Skylar Grey Coming Home
35 NE 1 Foo Fighters Rope
36 NE 1 Julian Velard Love Again For The First Time
37 33 4 Rihanna Cheers (Drink to That)
38 32 4 Tinie Tempah ft. Ellie Goulding Wonderman
39 30 2 Michael Jackson Hollywood Tonight
40 28 4 Go Back To The Zoo Beam me up

Acties

Information

Plaats een reactie